Beszállítók Új vasszerkezet-gyártó csarnokot épített a Flex-Coop

Új vasszerkezet-gyártó csarnokot épített a Flex-Coop

MTI | 2014.10.22 09:32

Új vasszerkezet-gyártó csarnokot épített a Flex-Coop

A Nógrád megyei Bátonyterenyén a fejlesztés eredményeként várhatóan húsz új munkahelyet teremtenek.

Hirdetés

Sólyomi Zoltán üzgyvezető tájékoztatása szerint a cég legnagyobb kapacitású vasszerkezet-gyártó üzemét hozták létre, így több rendelést tudnak teljesíteni, és gyártmányválasztékukat is bővítik. Előbbre lépnek a csarnokok vázszerkezeteinek, nagyméretű egyedi gépek, szélgenerátorok, vagy solar pozicionálók gyártásában és szerelésében, és a jövőben a speciális szállítópálya görgők mellett komplett szállítószalagokat is előállítanak. Célcsoportjuk a bányaipar, az erőművek, a biomassza-, szemes termény és zúzalékfelhasználók - tette hozzá.

Sólyomi Zoltán közölte: a beruházás részeként egy 12,5 tonna kapacitású darupályát is létesítettek az új csarnokban, így meg tudják oldani a - többek között tengeri szállításokhoz szükséges - konténeres rakodást is.

A Flex-Coop Kft.-t 1995-ben alapították, fő tevékenysége anyagmozgató rendszerek tervezése, gyártása és szerelése. A cég több nemzetközi nagyvállalat - mint például az Electrolux Lehel Kft., Sealed Air Kft., Henkel Magyarország, Richter - beszállítója.

2007-ben vezették be a speciális - szélsőséges üzemi körülmények között is hosszú élettartamú - műanyag bevonatú görgőtípus gyártását; a termék többéves megbízható működést produkált Dél-Afrika bányáiban.

A kft. adózott eredménye 2012-ben 63,5, tavaly 38,5 millió forint volt. A múlt évben 725,3 millió forintos nettó árbevételt értek el, ebből mintegy 250 millió forint volt az exportértékesítés.

Kiemelt Partnereink