Beszállítók Új munkatársakat venne fel a szolnoki Eagle Ottawa

Új munkatársakat venne fel a szolnoki Eagle Ottawa

MTI | 2015.04.15 13:07

Új munkatársakat venne fel a szolnoki Eagle Ottawa

Mintegy ötszáz fős foglalkoztatás-bővülés várható a következő fél évben a Szolnoki Ipari Parkban folyamatban levő új építkezések, bővítések eredményeként, és több vállalkozás is jelezte, hogy rövidtávú tervei között szerepel a jelenlegi termelői kapacitás bővítése, így a további munkahelyteremtés - mondta Szolnok alpolgármestere a Szolnoki Iparban Parkban tartott mai sajtótájékoztatón.

Szabó István kifejtette, hogy az ipari parkban huszonhárom vállalkozás működik, amelyek összesen több mint 2 ezer 600 embernek biztosítanak munkát, és a létszám a kapcsolódó vállalkozások álláshelyeivel együtt közelít a tízezerhez. Hozzátette: a betelepült cégek szinte kivétel nélkül fejlesztenek, és a betelepülés óta növelték a kapacitásukat, ezáltal a munkahelyek számát is.

A város ipari parkjába elsőként, 2004-ben, költöző amerikai Eagle Ottawa Hungary Kft. autóipari beszállító társaság elkezdte fejlesztésének harmadik ütemét, zajlik a telekrendezés, a napokon belül megérkező építési engedély birtokában hamarosan megkezdődhet az építkezés, a beruházás 2015 november végére készül el - mondta az alpolgármester.

Szabó István szerint mindebből jól látható, hogy mintegy tíz év alatt, az önkormányzati tulajdonban lévő Szolnoki Ipari Park lett az ország egyik legnagyobb kihasználtságú, zöldmezős ipari parkja. A szükséges, folyamatos fejlesztéseket a Szolnoki Ipari Park Kft. illetve tulajdonosa kizárólag önerőből nem tudta volna megvalósítani, ezért a beruházások forrását sikeres pályázatok segítségével sikerült előteremteni, így a cég jelentős pályázati tapasztalattal rendelkezik - tette hozzá.

Az alpolgármester felidézte, hogy a szolnoki önkormányzat a város gazdasági vonzerejének növelése és a foglalkoztatottság bővítése érdekében 1999 januárjában alapította meg a száz százalékban önkormányzati tulajdonú Szolnoki Ipari Park Kft-t, és kijelölte ki az ipari park területét. 2000 februárjában a kft. valamint az üzemeltetésébe került földterület elnyerte az ipari park címet és megkezdődött az alapinfrastruktúra tervezése - idézte fel.

Szabó István beszámolt arról is, a megvalósításhoz szükséges önkormányzati forrás kiegészítésére a szolnoki önkormányzat és az Ipari Park Kft. pályázatot készített, ennek eredményeként 2002-ben 289 millió forint és 2 millió euró támogatást nyert, amelynek köszönhetően megkezdődött a szükséges területek megvásárlása és az alapinfrastruktúra beruházás.

Andrási Imre a Szolnoki Ipari Park ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: 2006-2007 között közel 200 millió forint értékű II. ütemű infrastruktúra-fejlesztés valósult meg, hatékony és eredményes munkájának elismeréséül a Szolnoki Ipari Park 2008-ban elnyerte "Az év Befektetőbarát Ipari Parkja -2008" címet. A Szolnoki Ipari Park Kft. 2008-ban sikeresen pályázott az infrastruktúra fejlesztés III. ütemének megvalósítására, a mintegy egy milliárd forintos beruházás közel ötven százalékos európai uniós támogatásban részesült. A beruházás eredményeként az ipari park teljes területe összközművessé vált és ezzel a szolnoki, az ország egyik legnagyobb, szabad ipari parki közműkapacitással rendelkező parkja lett.

Kiemelt Partnereink