Beszállítók Új generációs innovativ hátsóüveg termékcsalád fejlesztése, a szükséges technológiai innováció az AGC környei gyárában

Új generációs innovativ hátsóüveg termékcsalád fejlesztése, a szükséges technológiai innováció az AGC környei gyárában

autopro.hu | 2017.04.18 15:43

Új generációs innovativ hátsóüveg termékcsalád fejlesztése, a szükséges technológiai innováció az AGC környei gyárában

Az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával az AGC Glass Hungary Kft. újgenerációs innovatív hátsóüveg termékcsalád fejlesztést valósít meg. A Környén működő japán tulajdonú autóüveggyár számára az Európai Unió az 1,06 milliárd forintos projektösszköltség 31,77 százalékát, 336,85 millió forintot vissza nem térítendő támogatásként biztosít a vállalat számára a GINOP-2.1.1-15-2015-00598 számú pályázat keretein belül.

Hirdetés

A japán központú AGC 2004 nyarán alapította meg magyarországi üzemét, az AGC Glass Hungary Kft-t, amely a Tatabányai Ipari Parkban található. A beruházás 2005-ben elnyerte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium „Legnagyobb Volumenű Zöldmezős Beruházás” díját. Az AGC jelenlegi gyárában magas szinten automatizált csúcstechnológiát honosított meg.

A projekt nyomán megvalósuló K+F+I tevékenységeknek köszönhetően kifejlesztésre kerül egy új, innovatív hátsóüveg termékcsalád és annak gyártástechnológiája, amivel az AGC bővíteni tudja termékportfólióját. Ennek köszönhetően a működési kockázatok csökkennek, és a vállalatnak további új vevők akvizíciójára nyílik esélye, ami jelentős árbevétel- és eredménybővülés potenciált jelent. A megvalósítás helyszíne a Társaság jelenleg is korszerű gyártó és fejlesztő kapacitásokkal működő környei telephelye.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink