Beszállítók Ötvenmillió forinttal szállt be a Nemak az öntészeti képzésbe

Ötvenmillió forinttal szállt be a Nemak az öntészeti képzésbe

MTI | 2014.09.05 15:28

Ötvenmillió forinttal szállt be a Nemak az öntészeti képzésbe

Támogatja a Miskolci Egyetem ötven évvel ezelőtt alapított öntészeti tanszékét a járműipari alkatrészgyártásban érdekelt, mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft., a felsőoktatási intézmény és a győri társaság vezetői pénteken írták alá az erről szóló megállapodást

Hirdetés

A Miskolci Egyetem közlése szerint az öntészeti tanszéket a Műszaki Anyagtudományi Kar Járműipari Öntészeti Intézeti Tanszék néven működtetik tovább, amelynek feladata a duális járműipari öntészeti szakirányos anyagmérnök képzés kialakítása és az öntészeti szakmai ismeretek oktatásának megújítása. A tervek szerint 2015-ben Miskolcon önálló kari öntészeti intézetet, a győri Széchenyi István Egyetemen pedig Könnyűfémöntészeti Kihelyezett Nemak Tanszéket hoznak létre.

Magyarországon öntész-mérnököket csak a Miskolci Egyetem képez, ezért döntött a cég vezetése az évenkénti ötvenmillió forint támogatásról. A Nemak Győr Kft. az ország egyik legnagyobb öntészeti vállalkozása, a járműipari öntvénygyártás területén a szakmai képzésben és a kutatás-fejlesztésben a Miskolci Egyetem pedig az egyik legfontosabb partnere.

A Nemak-cégcsoport a világ legnagyobb független, azaz nem autógyártó vállalathoz tartozó hengerfej- és motorblokkgyártó kapacitásával rendelkezik, amely 34 üzeméből 48 járműgyárral áll üzleti kapcsolatban, ezek közé tartozik az Audi, a BMW, az Opel és a Renault is. A társaság győri gyára évente 2,5 millió hengerfejet gyárt, és csaknem kilencszáz embert foglalkoztat.

Kiemelt Partnereink