Beszállítók Így lepte meg leendő mérnökeit a Knorr-Bremse

Így lepte meg leendő mérnökeit a Knorr-Bremse

autopro.hu | 2016.03.11 08:48

Így lepte meg leendő mérnökeit a Knorr-Bremse

A vállalat által támogatott, 2015-ös címvédő Európa Bajnok kamionversenyző, Kiss Norbert személyesen tette próbára a fiatalok tudását egy állásbörzén.

Hirdetés

A sikeres versenyző volt a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. standjának vendége a HVG állás-börzéjén, ahol az érdeklődők nem csupán beszélgethettek vele, de egy quiz játék keretében próbára tehették tudásukat a kamionversenyzéssel és a vállalattal kapcsolatban. A játékban részt vevők ajándékokat kaptak Kiss Norbitól és közös fotókat készíthettek vele. A Knorr-Bremse évek óta támogatja a kamionversenyzőt, aki az elmúlt két évben egyre sikeresebb a sportágban. A cég kiváló minőségű termékei és mérnökei kiemelkedő műszaki tudása is segítik Norbit a versenyeken.

Dobos Zoltán, a Formula Racing Miskolc tagjai átveszi nyereményét a kétszeres Európa Bajnok kamionversenyzőtől

A kecskeméti székhelyű Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. jelenleg 900 főt foglalkoztat Kecskeméten és Budapesten. A budapesti intézetben elektropneumatikus fékrendszerek (EBS – Electropenumatic Brake System), járművezető-asszisztens rendszerek (DAS – Driver Assistance Systems), szintszabályzó rendszerek, hajtáslánc-komponensek, légellátó rendszerek fejlesztése folyik. A magyarországi kutatás-fejlesztési központban működik a vállalatcsoport jövőbeli, úttörő termékinek fejlesztésével foglalkozó előfejlesztési osztálya (Advance Engineering). A tevékenység biztonság-releváns járművezérlő szoftver és elektronika fejlesztését, konstrukciót, valamint tesztelést és jóváhagyást foglal magába. 2014-ben saját fejlesztésű pótkocsi alkalmazásuk, az iTAP (Intelligent Trailer Access Point) a frankfurti IAA kiállításon elnyerte a Pótkocsi Innovációs Díjat “Okos Pótkocsi” kategóriában.

A kétnapos állásbörzén a vállalat mind a budapesti intézetébe, mind a kecskeméti telephelyére toborzott mérnököket, akiknek lehetőségük nyílik a nemzetközi vállalatcsoport egyik legnagyobb kutatóközpontjában a legújabb technológiákkal és műszaki trendekkel foglalkozni, valamint a legkülönbözőbb jövőbemutató projektekben részt venni a haszonjárműgyártás területén. Minden olyan álláskeresőt részletesen tájékoztattak cégükről, akiknek a folyamatosan növekvő vállalat állásajánlatai felkeltették az érdeklődését.

A kecskeméti székhelyű Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. a vállalatcsoport haszonjármű üzletágá-nak stratégiai fontosságú gyártó- és fejlesztő bázisa, a kelet-közép-európai értékesítés központja. A Knorr-Bremse konszern a vasúti és haszongépjárművek számára készült fékrendszerek vezető gyártója, melynek éves árbevétele csaknem 6 milliárd euró volt 2015-ben. Több mint 100 országban, közel 25,000 alkalmazottja fejleszt és gyárt fék-, ajtó- és-hajtóművezérlő, valamint üzemanyag-takarékosságot szolgáló rendszereket, HVAC és vezető asszisztens rendszereket illetve torziós len-géscsillapítókat és a hajtáslánc rendszerek területére vonatkozó megoldásokat, vevőit e termékekkel szolgálja ki.

Mint technológiai vezető a vállalat már több mint 110 éve járul hozzá termékeivel jelentős mértékben a közúti és vasúti biztonsághoz az utakon. Világszerte több mint egy milliárd ember bízza magát a Knorr-Bremse rendszereire nap, mint nap.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink