Beszállítók Átszervezi termelését a Bosch

Átszervezi termelését a Bosch

autopro.hu | 2016.03.16 15:24

Átszervezi termelését a Bosch

Különválasztja önindítókat gyártó egységét a beszállító. A lépés már régóta várat magára, ám az üzemi tanács és a szakszervezetek csak nemrég egyeztek bele a változtatásba.

Hirdetés

Az önindítók gyártásával kapcsolatban már korábban is felmerült a szervezeti struktúra átalakításának gondolata, azonban az üzemi tanács eddig minden alkalommal megakadályozta az átalakítást.

A legvalószínűbb, hogy az alkatrész termelését egy új, önálló leányvállalat végzi majd, bár korábban partnervállalatok bevonása, illetve a divízió eladása is szóba került. A mostani megállapodás szerint a különváló termelési egységre továbbra is érvényesek lesznek a vállalati szerződések és bérmegállapodások. Az átalakítás még idén lezárul.

Az újonnan létrejövő vállalatnál továbbra is a Bosch jelenlegi alkalmazottai végzik majd a munkát, a 13 termelési helyszínen érintett 6500 dolgozó munkaviszonyát és jogait az átalakítás alapvetően nem befolyásolja. A beszállító közlése szerint a változtatásra az erős verseny és a komoly költségek miatt van szükség.

Kiemelt Partnereink