Beszállítók Topolcsik Melinda: a tatabányai Bridgestone csiszolatlan gyémánt, ékkő lesz belőle

Topolcsik Melinda: a tatabányai Bridgestone csiszolatlan gyémánt, ékkő lesz belőle

Gulyás Géza | 2017.03.28 06:30

Topolcsik Melinda: a tatabányai Bridgestone csiszolatlan gyémánt, ékkő lesz belőle

Három japán és egy spanyol férfi vezető után most magyar hölgy az ügyvezető igazgatója a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.-nek, aki kinevezése után adott interjút portálunknak.

Hirdetés

– A szokásos felvételi folyamat során fokozatosan megismertem a vállalatot – kezdi Topolcsik Melinda, a Bridgestone új igazgatója. – Egyre inkább úgy éreztem, hogy a tatabányai gyár csiszolatlan gyémánt, melyből a megfelelő munkával ékkő lesz. Minél többet megtudok erről a gyárról, illetve a Bridgestone-ról általában, annál biztosabban érzem: minden lehetőség megvan bennünk, hogy a világszerte elismert Bridgestone Csoport legmeghatározóbb és legjobban teljesítő gyára legyünk.

Vezetői filozófiája nagyon egyszerűen összefoglalható: őszinteség, céglojalitás és a szabályok betartása. Úgy tartja, azoknak a kollégáknak, akik ezt követik, könnyű vele együtt dolgozni. Hozzáteszi, furcsának tűnhet, de a női megérzésnek nincs párja, gyakran segítette már a pályája során.

– Sokféle szituációba kerültem az elmúlt 12 évben, több multinacionális cég magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatójaként – folytatja. – Embert próbáló feladat az első kapavágástól egy gyárat felépíteni és a termelést felfuttatni. Volt olyan helyzet, amikor a gazdasági válság okozta visszaesést kellett visszafordítanom jövedelmező növekedésbe. Több helyen a működési és biztonsági kiválóság elérése volt a cél. Tanultam, tanulom, és úgy gondolom, tudom, hogyan lehet ütőképessé tenni egy termelő szervezetet, motiválttá tenni a dolgozókat munkájuk iránt. Úgy kell megfelelni egy multinacionális cég elvárásainak, hogy a helyi közösség érdekeit is szem előtt tartsuk, legyen szó önkormányzatokról vagy a dolgozók érdekeiről.

Indulásként a menedzsment tevékenységének összehangolása történt meg az éves célokkal, és minden terület dolgozóinak a bevonása, elkötelezetté tétele a gyár céljai iránt.

– A végső simítások folynak, hogy megszerezzük az OE, vagyis az eredeti beszállítói minősítést – hangsúlyozza Topolcsik Melinda. – Autógyárak közvetlen beszállítói lehetünk Európa-szerte az év második felétől. Ez nagyon fontos lépés számunkra, mivel az elmúlt években csak kereskedelmi forgalomban történt az értékesítésünk.

Topolcsik Melinda a Pécsi Tudományegyetemen szerzett okleveles közgazdász, majd jogi végzettséget. Tanulmányai során elvégezte a Cranfield University School of Management vállalatirányítási programját is. Karrierjét a CIBA Visionnél kezdte mint junior kontroller, majd a Lufthansa Technik pénzügyi munkatársa lett. Több mint tíz éven át dolgozott a PCC AFT Europe Kft.-nél, ahol előbb kontrolleri feladatokat látott el, később az értékesítés és a HR tevékenységek koordinációjáért, majd az egész operációért felelt. 2008-tól a vállalat ügyvezető igazgatójaként folytatta pályafutását. 2012-től az Alcoa vállalatcsoport egri kovácsolóüzemében töltött be ügyvezető igazgatói tisztséget. Olasz férjével és hétéves kislányával Budapesten élnek.
Hirdetés

Kiemelt Partnereink