Beszállítók Tízmillió euróból bővíti nagykanizsai gyárát a Honeywell

Tízmillió euróból bővíti nagykanizsai gyárát a Honeywell

MTI | 2014.10.06 13:57

Tízmillió euróból bővíti nagykanizsai gyárát a Honeywell

A 12 ezer négyzetméteren működő gyár területe 5 ezer négyzetméterrel nő, az új egységben elektromechanikai alkatrészeket gyártanak majd. 109 új munkahely jön létre.

Arthur Simonetti, a Honeywell európai, közel-keleti és afrikai kormányzati kapcsolatok osztályának alelnöke szerint Nagykanizsa a fejlesztéssel a cég stratégiai központja lesz. A Fortune 100-as listáján is szereplő vállalatnak világszerte 132 ezer alkalmazottja van, Magyarországon nagyjából 550 embert foglalkoztat Budapesten és Nagykanizsán.

Cseresnyés Péter, a város polgármestere arról beszélt, hogy a cég közel 20 éve telepedett le náluk, s a munkavállalóinak példamutató körülményeket biztosít.

Arthur Simonetti, a Honeywell európai, közel-keleti és afrikai kormányzati kapcsolatok osztályának alelnöke (b2) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) a sajtótájékoztatón (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

A budapesti sajtótájékoztatón jelen volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, aki jelezte: a kormány 761 millió forinttal támogatja a beruházást. Elmondása szerint tárgyalnak arról is, hogy a magyar kis- és középvállalatok számát növeljék a beszállítók között.

A miniszter kifejtette: a magyar külpolitikának újabb eszközöket kell használnia annak érdekében, hogy minél több beruházást tudjon az országba vonzani. Az adatok azt mutatják, hogy míg 2012-ben csökkentek a beruházások, 2013-ban már 7 százalékkal nőttek. Az ország iránti érdeklődés nem csökken, a befektetési ügynökség jelenleg 20 projektet kezel. Ehhez gyorsabb, hatékonyabb, rugalmasabb beruházásösztönző rendszert kellett kialakítani - tette hozzá Szijjártó Péter.

Kiemelt Partnereink