Beszállítók ThyssenKrupp: nem okozott nagy bajt a VW-botrány

ThyssenKrupp: nem okozott nagy bajt a VW-botrány

autopro.hu | 2015.12.01 08:31

ThyssenKrupp: nem okozott nagy bajt a VW-botrány

A ThyssenKrupp értékesítéseinek eurómilliárdos részét teszik ki a Volkswagentől érkező megrendelések. Heinrich Hiesinger vezérigazgató ennek ellenére arra számít, hogy a Volkswagen károsanyag-kibocsátási botránya nem jelent nagyobb veszélyt a saját mérlegére.

Hirdetés

Az ipari konszern ThyssenKrupp saját mérlegére nézve nem lát komolyabb veszélyt a Volkswagen kibocsátási botrányában. – A problémák kezelhető szinten vannak – mondta Heinrich Hiesinger vezérigazgató Essenben. Jelenleg nem éreznek közvetlen következményeket, mindazonáltal arra számítanak a Thyssenkruppnál, hogy erősödni fognak a Volkswagen részéről az árcsökkentésre irányuló törekvések – írta a német automobilwoche.de. Arra számítanak, hogy egyes fejlesztési terveket hátráltathatnak a kibocsátási botrány következményei.

Heinrich Hiesinger: A mi gondjaink kezelhető szinten vannak

A kifejezetten a dízelüzemű járművekbe készülő ThyssenKrupp-alkatrészek összértéke 250 millió euró (kb. 78 milliárd forint), ebből mintegy 100 milliárd eurónyit (kb. 31,2 milliárd forint) szállítanak a Volkswagen-konszernnek. A legtöbb ThyssenKruppnál gyártott autóalkatrész a kormányművekhez és a lengéscsillapítókhoz készül.

Több mint 1,5 milliárd eurós üzlet

Információk szerint a ThyssenKrupp összesen több mint 1,5 milliárd euró (kb. 468 milliárd forint) értékben szállít alkatrészeket a Volkswagennek. Ennek többsége közvetlenül acélból készülő alkatrész. Ezen a területen hamarosan következnek a szokásos féléves ártárgyalások. A Thyssenkruppnak jelentős engedményeket kell majd tennie, mert az acél ár ismét jelentősen csökkent.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink