Beszállítók Technikai nap a Stahlschmidtnél

Technikai nap a Stahlschmidtnél

Gulyás Géza | 2014.12.17 12:30

Technikai nap a Stahlschmidtnél

Egyre több olyan autóipari cég van az országban, amelyre az anyavállalat nyugodt szívvel bízza rá a legfontosabb kutatásokat, fejlesztéseket is. Ilyen Tatabányán a bowdeneket gyártó SCS Stahlschmidt, ahová technikai bemutatóra érkeztek a cégcsoport szakemberei a világ minden tájáról.

Hirdetés

Az SCS Stahlschmidt Cable Systems cégcsoporton belül első alkalommal rendeztek technikai napot, amelynek helyszínéül a 20 éves tatabányai gyár szolgált A rendezvényen részt vettek a cégcsoport tulajdonosai, képviselői, műszaki szakértői: Németországból, Lengyelországból, Kanadából és Kínából érkeztek. Székely Szabolcs, a magyarországi társaság ügyvezető igazgatója büszkén mondta, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy az itteni csapat kapta a megbízást, hogy fejlesszék, optimalizálják a jelenlegi gyártási technológiát. Ennek eredményeit mutatták be, két témakörben.

Székely Szabolcs ügyvezető mutatja egy fröccsöntő gép kiszolgálására fejlesztett automata mozgató rendszert a cégcsoport tulajdonosának és ügyvezetőjének, Andreas Stahlschmidtnek

Kupi Gábor termelésvezető prezentálta a „hatékony gyártás” módszereit és a gyakorlati használatukat, mint a Kan-Ban vezérlés, a „gyors szerszámcsere”, a gyártószigetek kialakítása, amellyel a gyártás veszteségeit tudják csökkenteni illetve megszüntetni. A folyamatok üzemeltetésével jelentős anyagi megtakarításokat érnek el, gyakorlatilag nulla ráfordítással. A módszerek gyakorlati alkalmazásnak technikáit fogják átvenni a testvérüzemekben is.

Horváth Gergő műszaki vezető mutatta be a gyártási technika különféle fejlesztéseit. A bowdengyártás alapvetően kisszériás, kézi, egyedi műveletekből álló, ahol sok átállással rugalmas gépeken történik a termékek előállítása. A szakember bemutatta a cégcsoportnál nem szokványos félautomata és teljesen automata célgépeket, melyeket a tatabányai gyár műszaki részlege tervezett, fejlesztett, épített. Elhangzott, hogy ezekkel a piacon egy másik szegmens felé is nyithatnak.

Székely Szabolcs ügyvezető igazgató összefoglalójában kiemelte, egyértelműen eredményesek a technikai fejlesztések, jó úton járnak. Ez igazolást nyert azáltal, hogy a termék, amit jelenleg hagyományos kézi módszerrel gyártanak a kínai termelőüzemben, magasabb gyártási költségű, mint a Tatabányán előállított.

A cégcsoport vezetői és műszaki szakértői ismét elismerték a magyar kreativitást, szaktudást. A továbbiakban számolnak vele, hogy ezeket a tevékenységeket tovább végezzék, amivel biztosítható a magyarországi gyár és az SCS cégcsoport jövője, fejlődése. Az új technikák alkalmazásával elnyerik új termékek gyártásának lehetőségét.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink