Beszállítók Szabó Richárd: többezer tonnás automatizált öntőgéppel fejlődik a gépparkunk

Szabó Richárd: többezer tonnás automatizált öntőgéppel fejlődik a gépparkunk

autopro.hu | 2014.11.20 05:47

Szabó Richárd: többezer tonnás automatizált öntőgéppel fejlődik a gépparkunk

Az Automotive Hungary szakkiállításon a Prec-Cast Öntödei Kft. kutatási és fejlesztési vezetője válaszolt kérdéseinkre.

Hirdetés

– Mivel foglalkozik a cégük?
– Társaságunk Észak-Kelet-Magyarországon, a szlovák, román és ukrán határhoz közel fekvő Sátoraljaújhely városában alakult 1989-ben, egy német öntöde leányvállalataként, jelenleg 100 százalékban a német Firmengruppe Wolf cégcsoport tulajdona. A település csaknem negyven éves öntödei múltja szakképzett munkaerőbázist jelentett. A cég mára már egy csaknem ezer főt foglalkoztató, nemzetközileg is elismert és versenyképes nyomásos öntödévé fejlődött. A Prec-Cast Öntödei Kft. a térség egyik legnagyobb és legtöbb munkavállalót foglalkoztató vállalata. Missziónk, hogy a meglévő vevőkörünk elégedettségét termékeinkkel minél tovább bővítsük, s újabb vevőket nyerjünk meg a világ minden részéről, akiknek nagy pontosságú alumínium és cink nyomásos öntvényekre van szükségük. Célunk a versenypiacon való jó pozícióink erősítése.

Szabó Richárd

– Kik a fontosabb vevőik?
– A legnagyobb vevőink a Wabco GmbH, a Halla Visteon Climate Corporation, a BSH S.R.O., az Audi Hungaria Motor Kft., a BMW AG, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. és a Scania Industrial Control.

– Milyen fejlesztéseik, beruházásaik voltak a közelmúltban, s milyen jövőbeni terveik vannak?
– 2014-ben új nyomásos öntőgépeket, automatizált öntőcellákat üzemeltünk be 1350-2700 tonnáig, folyamatban van egy 12 ezer négyzetméteres csarnok építése. A következő három évben további automatizált öntőcellák (2700 tonna), megmunkáló központok, és egy hőkezelő berendezés beszerzése van betervezve. Ezeknek a beruházásoknak az értéke 2014-2017 között nagyjából 25 millió euró lesz. A 2012-2014-ben elnyert új projektekkel a következő öt évben mintegy 35 százalékos árbevétel-növekedés prognosztizálható.

A cég standja

– Mivel jelentek meg az Automotive Hungary szakkiállításon, mennyire váltotta be a reményeiket a rendezvény?
– A Prec-Cast Öntödei Kft. az Automotive Hungary kiállításon való részvételével még ismertebbé tette a cégcsoportot, további potenciális vevők és jövőbeli munkatársak számára. A kiállítást jó alkalomnak találtuk, hogy potenciális vevőkörünknek bemutatkozzunk, ismertessük adottságainkat, képességeinket. A folyamatban lévő fejlesztések, beruházások növelik munkaerő-szükségleteinket. A kiállítás lehetőséget adott, hogy minél vonzóbbá tegyük cégünket jövőbeni munkatársaink számára.

Kiemelt Partnereink