Beszállítók Repüléstechnikai cég miatt szárnyal Nyírbátor

Repüléstechnikai cég miatt szárnyal Nyírbátor

MTI | 2016.02.03 10:42

Repüléstechnikai cég miatt szárnyal Nyírbátor

Négyszeresére nőtt Nyírbátor iparűzési adóból származó bevétele az utóbbi tizenöt évben. A szabolcsi kisváros az ipari park további bővítésével és a város infrastruktúrájának fejlesztésével tartaná fenn a kedvező trendet.

A város polgármestere, Máté Antal elmondta, hogy a település ipari parkjában olyan vállalatok vannak jelen, mint a repülő-alkatrészeket gyártó német Diehl, a gyógyászati eszközöket gyártó Coloplast vagy a vegyiparban is érdekelt Unilever. A vállalatok sikeres működésének köszönhetően a városnak tavaly már több mint egymilliárd forint bevétele származott a helyi iparűzési adóból.

A repülőgép-alkatrészeket gyártó Diehl is hozzájárult a növekedéshez

A város a további fejlődést az ipari park és a benne található inkubátorház bővítésével, központi buszmegálló, illetve önkormányzati lakóparkok létrehozásával segítené elő. Az infrastruktúra fejlesztésének tervezésekor felmerült a Nyírbátort az M3-as autópályával összekötő útszakasz felújításának és egy, a várost elkerülő út megépítésének ötlete is. A beruházásokat hazai és uniós forrásokból valósítanák meg.

Kiemelt Partnereink