Beszállítók Ragasztónagyhatalom Magyarország

Ragasztónagyhatalom Magyarország

Sipos Anett | 2014.10.20 12:30

Ragasztónagyhatalom Magyarország

A Parafix Hungária Kft. közel százmilliós beruházást hajtott végre budapesti telephelyén az elmúlt másfél évben. Az angol vállalkozás magyar leányvállalata forgalmát és létszámát tekintve is folyamatosan növekszik, köszönhetően részben annak, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik a modern öntapadó termékekre és alkalmazásokra a régióban.

Hirdetés

A Parafix anyacégét 1969-ben John Shipley alapította a dél-angliai Sussex megyében. Kezdetben a 3M ragasztó termékek forgalmazója volt, később azonban a formára vágásba is belekezdett, de egészen 1984-ig kellett várnia, amíg a ragasztóanyagok világszerte megbízhatóak és technológiaként is elismertek lettek. A cég gyártása ezt követően megkétszereződött, azonban csak 2001-ben nyitották meg az első gyárukat a kontinensen, Budapesten.

A Parafix Hungária Kft. ügyvezetője, Krasznay Dávid elmondása szerint azért erre a régióra esett az angol vezetés választása, mert a nemzetközi gyártók és azok beszállítóinak egész sora Közép-Európára koncentrálta a termelését, és mivel cégük elsősorban az úgynevezett Tier 1 és Tier 2 beszállítóként jegyzett cégeket szolgálja ki, egyértelmű volt, hogy nekik is helyben kell működniük.

Változatos és sokrétű megoldásaikat, mint pl. a tükörfűtő panelek szendvicsszerkezetének öntapadó elemeit, autók biztonsági- és árnyékolástechnikai rendszereinek tartozékait, rezgéscsillapítóként alkalmazott alkatrészeiket a piacon meghatározó üzleti partnereiknek fejlesztik és szállítják.

- Mivel nekünk nem standard termékeink, hanem elsősorban technológiai képességeink és fejlesztési kapacitásunk van, ezért a vevőink állandóan változó és speciális igényeinek kiszolgálására törekeszünk – mondta Krasznay Dávid. Ez a cég versenyelőnye, hiszen a vevők illetve beszállítók olyan stabil mamutcégek, akik üzletileg merevek, viszont újabb és újabb ötletekkel állnak elő, amihez a Parafix biztosítani tudja azt a rugalmasságot, amire egy nagyvállalat képtelen lenne.

Folyamatos beruházásaik eredményeként a gépparkjuk mára összetetté vált. Rendelkeznek többek között nagy teljesítményű lézer berendezéssel, amely a tradicionális technológiáknál magasabb vágási pontosságot, akár tizedmilliméteres vágási toleranciát és nagyobb gyártási sebességet biztosít. Mérnökeik fejlesztő munkájának köszönhetően saját építésű eszközeik is vannak. Olyan rotary gépük például, amely nagy kapacitású, komplex, számítógép-vezérelt, ezáltal tehát teljes körűen kontrollált és precíz, valamint biztonságos gyártást tesz lehetővé.

A tulajdonosok hosszú távra terveznek Magyarországon. Jelenleg hetvenen dolgoznak a budapesti egységben, 15 mérnökkel, akiknek a gyártás irányítása mellett a tervezés és a fejlesztés is feladatuk. Erőforrás-bővítési törekvésük folyamatos: bár a 2014-es évben a létszám újabb 10 fővel bővült további szakembereket keresnek, és újabb berendezések beszerzését tervezik.

A 2013 év üzleti eredménye a tervezettnek megfelelően alakult, és a korábbi éveket meghaladó értéket mutat. A folyamatos növekedés tehát tendencia, amelynek eredményeként megtörtént az idei év legnagyobb beruházása, a XI. kerületi telephelyük megvásárlása és bővítése.

Kiemelt Partnereink