Beszállítók Rácalmási gumikat kapott a Porsche Macan

Rácalmási gumikat kapott a Porsche Macan

autopro.hu | 2015.04.26 06:06

Rácalmási gumikat kapott a Porsche Macan

A Hankook felsőkategóriás vezető abroncsa, a Ventus S1 evo2 SUV változatán fognak kigördülni a gyárból immár a Porsche Macan szabadidőautók is. A 18 és 19 collos méretváltozatok a Hankook csúcstechnológiás magyarországi gyáregységében, Rácalmáson készülnek.

Hirdetés

A Hankook folytatja erőteljes térnyerését a prémium kategóriás német autómárkákkal kötött gyári beszállítói (OE) megállapodások terén: ezúttal a Porsche Macan szabadidő-autója fog a vállalat ultra-nagyteljesítményű (UHP) abroncsain futni. Ez az első alkalom, hogy a stuttgarti központú sportautó gyártó modelljeire ilyen abroncsok kerülnek gyári felszerelésként. A 2014-ben bemutatott Ventus S1 evo2 SUV-nál alkalmazott futófelület mintázatát kifejezetten erre az autó kategóriára tervezték, sportos és dinamikus jellemzőkkel. A Hankook Ventus S1 evo² SUV abroncsok szerelhetők 18-as és 19-es átmérőjű kerekekre 235/60 R18 (első), 255/55 R18 (hátsó) vagy 235/55 R19 (első) és 255/50 R19 (hátsó) méretvariációkban.

A Ventus S1 evo2 SUV technológiája a többszörös futófelületi sugárral és a kétrétegű műselyem vázzal maximális tapadási felületet biztosít minden útviszony mellett. Az abroncs nemcsak a kiváló vízenfutási teljesítménnyel, hanem optimális útkapcsolattal is büszkélkedhet, tökéletes egyensúlyt biztosítva nedves és száraz körülmények között egyaránt. Mindemellett jelentősen javult az abroncsok irányíthatósága is nagy sebesség mellett, ezáltal nőtt a biztonságuk is. A DTM által inspirált, háromrétegű mintázati blokk kialakítás a külső bordablokkok speciális, lépcsőzetes elrendezésével egyenletesen tapadó érintkezési felületet biztosít a gumiabroncs kopottabb állapotában is, amivel nagyon jó vonóerő-átvitelt nyújt az abroncs teljes élettartamán keresztül.

A Ventus S1 evo2 SUV a legkorszerűbb, nagy tapadású sztirén-polimer-szilika keveréket tartalmazza, ami optimális tapadást biztosít nedves úton, a hőhatás okozta öregedéssel szemben pedig nagyobb az ellenálló képessége. A nagy tapadású sztirén-polimér formula további pozitív tulajdonságokat kölcsönöz az abroncsnak nedves útviszonyok mellett. A kifinomult hűtőrendszer a futófelületi mintaárkokból kiinduló felületnövelő hűtőbordákkal és a külső bordablokkok szélén található mikroturbulenciát generáló gödröcskékkel együtt sokkal gyorsabb hőelosztást tesz lehetővé, ezzel stabilabb kezelhetőséget és hosszabb élettartamot szavatolva.
A vezetési élmény kényelmének növelése érdekében a Hankook UHP termékkategóriájának vezető modelljét egy aerodinamikailag formázott oldalfallal is ellátták, ezzel is tovább csökkentve az abroncs által kibocsátott menetzaj mértékét, egyben sportos külsőt is kölcsönözve neki.

A Hankook Ventus S1 evo2 SUV abroncsa a cég egyetlen európai csúcstechnológiás gyáregységében, Magyarországon, a rácalmási üzemben készülnek. A termékpaletta 37 különböző, 17 és 22 coll közötti méretben lesz elérhető a 30-as és 60-as közötti sorozatban, 225 és 315 közötti futófelületi szélességgel, főként erősített oldalfalú (Extra Load - XL) változatban és W/Y sebesség indexekkel.

Kiemelt Partnereink