Beszállítók Nem ismerte el a Bosch, hogy az Apple-nek dolgozik

Nem ismerte el a Bosch, hogy az Apple-nek dolgozik

Biró Csongor | 2015.02.18 11:33

Nem ismerte el a Bosch, hogy az Apple-nek dolgozik

Az automatizált vezetés technológiájának kidolgozását gyorsítják az olyan pályán kívüli cégek fejlesztései, mint a Google vagy az Apple.

Ezt Volkmar Denner a Bosch első embere jelentette ki Berlinben, amikor azzal kapcsolatban faggatták újságírók, hogy vállalatának van-e köze a napokban napvilágot látott Apple-autófejlesztésben. A cégvezető nem kívánta kommentálni azt az értesülést, hogy a Bosch is részt vesz az Apple programjában. Denner azt mondta: "Erre a kérdésre sokan szeretnék tudni a választ, de én nem kommentálhatom, csak olyan projektekről tudok beszélni, amelyeket már a gyakorlatba ültettünk". Azt elismerte ugyanakkor, hogy az autonóm közlekedés szenzorok, szoftverek és algoritmusok elegye, a Bosch pedig rendelkezik ezzel a tudással, míg az Apple új játékos a pályán.

Elmondta, hogy a Google prototípusa és az Apple lehetséges terve felrázta az ipart, így az autógyártókat és a beszállítókat is további fejlesztésekre ösztönzi. Az IT-óriás meg sem erősítette terveit, de a pletykák máris lázba hozták az egész autószektort. Denner a legnagyobb veszélyt abban látja, hogy megkezdődik az agyelszívás, a legtehetségesebb mérnökök immár nemcsak az autógyártók és a beszállítók között cserélnek munkaadót, hanem a technológiai óriáscégek is vonzzák őket. A Mercedes és a Ford egy-egy korábbi fejlesztési vezetője már a Szilícium-völgyben dolgozik.

Szakértők szerint a Ford, a General Motors és más autógyártók a fejlemények hatására megkétszerezik erőforrásaikat, hogy mihamarabb kifejlesszék sajátos technológiai megoldásaikat a vezető nélküli közlekedés területén.

Kiemelt Partnereink