Beszállítók Műgumigyár épül Tiszaújvárosban

Műgumigyár épül Tiszaújvárosban

MTI | 2015.11.10 12:49

Műgumigyár épül Tiszaújvárosban

A Mol butadiénkinyerő üzemének ünnepélyes átadásán bejelentették, hogy a cég lss a japán JSR Corporation vegyesvállalata várhatóan 2017-re egy több mint száz embernek munkát adó, 60 ezer tonna éves kapacitású műgumigyárat épít Tiszaújvárosban, ennek alapkövét is elhelyezték.

A Tiszaújvárosban kinyert butadiénből - amely egy színtelen, könnyen cseppfolyósítható gáz, és amelyet az etiléngyártás során keletkezett melléktermékből állítanak elő - évente 5 millió autóabroncsot készíthetnek majd - tájékoztatott.

Orbán Viktor miniszterelnök, Koszuge Dzsunicsi, Japán budapesti nagykövete, Kavaszaki Kouicsi, a japán JSR Corporation ügyvezető igazgatója és Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója (b-j) a Mol Nyrt. és a JSR Corporation által közösen Tiszaújvárosban építendő műgumigyárának alapkőletételén, a Mol új butadién-kinyerő üzemében 2015. november 10-én.

Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója az ünnepségen elmondta, számításaik szerint a tiszaújvárosi butadiénüzem évi 6-10 milliárd forinttal növeli majd a Mol-csoport jövedelmezőségét.

A műgumigyárról közölte, az nagyságrendileg a kétszeresébe kerül majd a butadiénüzemnek, amely 35 milliárd forintos beruházással jött létre.

A Mol-csoport elnök-vezérigazgatója azt is megemlítette, hogy az elmúlt 15 évben több mint 1850 milliárd forintot fektettek be Magyarországon, ennyivel járultak hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez.
Kavaszaki Kouicsi, a japán JSR Corporation ügyvezető igazgatója a rendezvényen - amelyen részt vett Koszuge Dzsunicsi, Japán magyarországi nagykövete is - kiemelte, hogy Európában a környezettudatos fogyasztók miatt folyamatosan nő a kereslet az üzemanyag-hatékony gumiabroncsok iránt.
Szerinte Tiszaújváros kiváló helyszíne a műgumigyár-beruházásnak, amely az egyik legsikeresebb lesz cégük történetében.

Kiemelt Partnereink