Beszállítók Mexikóig ment munkaerőért egy falusi járműipari beszállító

Mexikóig ment munkaerőért egy falusi járműipari beszállító

autopro.hu/G.I. | 2016.06.29 15:47

Mexikóig ment munkaerőért egy falusi járműipari beszállító

A jó hír, hogy megnőtt az érintett cég rendelésállománya. A rossz, hogy nincs a környékükön elegendő képzett varrónő, ezért egy közép-amerikai testvérgyárból helyeztek át kollégákat hazánkba.

Hirdetés

Abszurd történetnek hangzik, valójában akár jó gyakorlatként is megállhatja a helyét a Népszabadság által bemutatott, ám a nevét fel nem vállaló vállalkozás lépése. A lap szerint annyi történt, hogy nem találtak elegendő munkaerőt a környéken – hiába magas a munkanélküliségi ráta Nógrádban, a helyi szakképzett varrónők a jelek szerint már mind dolgoznak. A megrendelő igényét márpedig ki kell elégíteni, nyilván szorít a határidő, így a cég a felvételi procedúra, távolabbi településekről való utaztatás, betanítás helyett amolyan huszárvágással házon belül talált megoldást, noha a bolygó másik feléig kellett menni a segítő kezekért.

Úgy tudjuk, nem a kabriók tetőponyváját gyártó szügyi beszállító (ennyi információ alapján a cég neve is könnyen megfejthető) az egyetlen kreatív foglalkoztató hazánkban. Több vállalat is él az alkalmazottak akár igen távoli lokációk közti mozgatásának lehetőségével, mégis némileg meglepő információ, hogy ezek szerint már szakképzett varrónőből sincs elég hazánkban.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink