Beszállítók Megvan a pénz az Apollo 150 milliárdos magyar beruházásához

Megvan a pénz az Apollo 150 milliárdos magyar beruházásához

autopro.hu | 2015.08.26 14:49

Megvan a pénz az Apollo 150 milliárdos magyar beruházásához

Az Apollo Tyres sikeresen zárta a Magyarországon épülő gyárának 300 millió eurós finanszírozásról szóló tárgyalásokat. A teljes beruházás összege 475 millió euró lesz.

Hirdetés

A vállalat bejelentette, hogy az ABN AMRO Bank N.V.-t, a Magyar Export-Import Bank Zrt.-t, a Raiffeisen Bank Zrt.-t, a Standard Chartered Bankot és az UniCredit Bank Hungary Zrt.-t csoportosító nemzetközi konzorcium támogatja a céget, és biztosítja a szükséges hitelt.

A 475 millió eurós zöldmezős beruházás építési munkálatai 2015 áprilisában megkezdődtek. Az első termék várhatóan 2017 elején gördül le a gyártósorról, az üzem több száz munkahelyet teremt.

- Köszönjük konzorciumi partnereinknek a segítséget, akik biztosították számunkra a projekthez szükséges speciális finanszírozási formát és nagymértékben megkönnyítették a folyamat problémamentes lezajlását - fogalmazott K. Prabhakar, az Apollo Tyres, Hungary ügyvezető igazgatója tárgyalások lezárása után.

A korszerű technológiákkal felszerelt magyarországi üzem évente 5,5 millió személygépkocsihoz és könnyű tehergépjárműhöz (PCLT) való abroncsot, valamint 675 ezer nehéz tehergépjárműhöz való abroncsot fog előállítani, kiegészítve ezzel a hollandiai egységük gyártását, így az Apollo és Vredestein portfóliójuk minden terméke elérhető lesz az európai piacon.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink