Beszállítók Leépítést tervez a Bosch-leány?

Leépítést tervez a Bosch-leány?

autopro.hu/B.B. | 2016.04.14 09:41

Leépítést tervez a Bosch-leány?

Kisebb feszültség alakult ki a Bosch Automotive Steering (AS) cégvezetősége és alkalmazottai között, utóbbiak elbocsátásoktól tartanak. Közel félezer állás inoghat.

A menedzsment nincs megelégedve a termelés hatékonyságával, így az alkalmazottak csak a költségeket növelik – legalábbis ezen félelmeikről számoltak be a cégvezetéshez eljuttatott levelükben a Bosch AS dolgozói, számol be több stuttgarti lap. Amennyiben a munkások gyanúja beigazolódik, a kormánymű-specialista leányvállalat Berlinbe helyezheti át a haszonjárművekhez való hidraulikus pumpák gyártását – a lépéssel 300-480 németországi állás kerülne veszélybe.

Több száz német állás lehet veszélyben

A Bosch szóvivője nem kívánt megjegyzést fűzni a munkahely-áthelyezésről szóló hírekhez, az viszont beszédes lehet, hogy az Automobilwoche úgy tudja, tárgyalások zajlanak a menedzsment és a szakszervezetek között.

A Bosch 2015-ben vette át a ZF-től a kormányművekkel foglalkozó vállalatot, a hírt akkor a Bosch és a felvásárolt vállalat dolgozói is örömmel fogadták. Az utóbbi időben azonban a túl magas bérköltségek miatt visszaesett a versenyképesség, ami újratervezésre kényszeríti a cég vezetőit.

Kiemelt Partnereink