Beszállítók Két évtizede kutat és fejleszt a Knorr-Bremse hazánkban

Két évtizede kutat és fejleszt a Knorr-Bremse hazánkban

autopro.hu | 2015.08.03 11:02

Két évtizede kutat és fejleszt a Knorr-Bremse hazánkban

Július utolsó napján tartotta a Knorr-Breme Fékrendszerek Kft. R&D központja fennállásának 20 éves jubileumi ünnepségét.

Hirdetés

A Knorr-Bremse 1995-ben kezdte meg kutatás-fejlesztési Budapesten és Kecskeméten. Négy évre rá kezdték el építeni a budapesti R&D központot. Az idén 110 éves müncheni központú Knorr-Bremse AG a magyarországi multinacionális cégek közül az elsők között hozott létre ilyen centrumot. A 20 évvel ezelőtt 15 fővel induló intézmény ma több mint 200 főt foglalkoztat, meghatározó szerepet betöltve a Knorr-Bremse Haszonjármű üzletágának fejlesztési tevékenységében, budapesti és kecskeméti telephelyeken működve.

Az intézetben elektropneumatikus fékrendszerek (EBS – Electropenumatic Brake System), járművezető-asszisztens rendszerek (DAS – Driver Assistance Systems), szintszabályzó rendszerek, hajtáslánc-komponensek, légellátó rendszerek fejlesztése folyik.

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. a vállalatcsopot haszonjármű üzletágának a második legnagyobb európai termelőegysége. A vállalat jelenleg csaknem 900 embert foglalkoztat.

A magyarországi kutatás-fejlesztési központban működik a vállalatcsoport jövőbeli, innovatív termékinek fejlesztésével foglalkozó előfejlesztési osztálya (Advance Engineering) is. A tevékenység biztonság-releváns járművezérlő szoftver és elektronika fejlesztését, konstrukciót, valamint tesztelést és jóváhagyást foglal magába.

2014-ben iTAP (Intelligent Trailer Access Point) saját fejlesztésű alkalmazásuk a frankfurti IAA kiállításon elnyerte a Pótkocsi Innovációs Díjat “Okos Pótkocsi” kategóriában.

Kiemelt Partnereink