Beszállítók Jubilál az Allison

Jubilál az Allison

autopro.hu | 2015.01.22 13:33

Jubilál az Allison

Az Allison Transmission bejelentette, hogy 2015-ben különleges események és tevékenységek sorozatával ünnepli centenáriumát.

Hirdetés

– Cégünk és alapítónk történelme is hihetetlenül gazdag – mondta Lawrence E. Dewey elnök.

Az Allison egészen 1915. szeptember 14-ig, az Indianapolis Speedway Team megalakulásáig vezeti vissza történetét. Mint az Indianapolis Motor Speedway társalapítója és több versenyistálló részbeni tulajdonosa, James A. Allison, a neves feltaláló, újító és üzletember megalapította precíziós gép üzletét és kísérleti üzemét a Speedway Fő utcáján, melyet Allison Experimental Vállalatnak nevezett el, s amelyet autós versenyei támogatására hozott létre.

– Vállalatunkat az innováció, a minőség és megbízhatóság alapjaira építették – mondta Dewey. – Noha azóta száz év telt el, büszkén állíthatom, hogy ezek az értékek maradtak vezérlő elveink a mai napig.

Mára a vállalat a haszongépjárművekben alkalmazott automata sebességváltók legnagyobb gyártója, valamint vezető szerepet tölt be a hibrid-meghajtások gyártásában is. Hozzávetőleg 2700 dolgozója van világszerte, és több mint 80 ország piacán van jelen, beleértve gyártó helyszíneket az USA-ban, Magyarországon és Indiában, nyeresége pedig évi 2 milliárd USA dollár.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink