Beszállítók Járműipari karriert mutatott az Aventics az iskolásoknak

Járműipari karriert mutatott az Aventics az iskolásoknak

autopro.hu | 2015.10.01 14:28

Járműipari karriert mutatott az Aventics az iskolásoknak

A nyolcadik osztályosok továbbtanulását segíti a Kutatók Éjszakája elnevezésű országos rendezvény sorozat, amihez immáron második alkalommal csatlakozott szeptember végén az Aventics Hungary Kft., a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával karöltve. Az esemény keretében ezúttal közel 200 diák látogatott el az egri gyárba.

Az esős időjárás picit átrendezte az Aventics Hungary Kft. által tervezett menetrendet a Kutatók Éjszakáján, a nyolcadik osztályosok így a program első részében a HKIK épületében játékos keretek között ismerkedtek a mérnöki vagy a gyártó munka feladataival. A délután további részében gyárlátogatás szerepelt a menetrendben. Az egri vállalat második alkalommal csatlakozott az országos programsorozathoz, hogy a városban élő és a környékbeli nyolcadikosoknak nyújtson továbbtanulási segítséget.

A szeptember végi rendezvényen az Iparkamara mellett, két helyi műszaki középiskola, továbbá a gyöngyösi Damjanich János Szakközépiskola, a hatvani József Attila középiskola, a Munkaügyi Központ, a Pedagógiai Szakszolgálat, valamint az Agria TISZK Szakképző Központ is képviseltette magát, összesen megközelítőleg 200 diák vett részt a játékos programokon. A szervezők készültek ügyességfejlesztő- és képességvizsgáló feladatokkal, a diákok speciális szakmai szimulátorok segítségével kóstolhattak bele a műszaki szakmába, emellett interaktív pályaválasztási- és önismereti tesztekkel tehették próbára magukat. Az Aventics standon pneumatikus elven működő fa játékokat lehetett összeszerelni.

– A nyolcadikos diákok nagy része még nem rendelkezik szilárd jövőképpel, és ritkán érik őket olyan impulzusok, amelyek egy adott szakma, vagy szakterület irányába terelnék őket. A tanulók sokszor nem is tudják, mit csinál egy ipari szerelő, egy forgácsoló vagy egy logisztikus egy üzem mindennapi munkamenete során. A játékos programok, vetélkedők és a gyárlátogatás kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy a pályaválasztó gyerekek bepillantást nyerjenek ebbe a világba, s jó eséllyel néhány év múlva újra megjelennek nálunk iskolai gyakorlatukat töltve, majd pedig mint új munkatárs – vélekedett Kriston Adrienn, az Aventics Hungary Kft. HR referense.

Kiemelt Partnereink