Beszállítók Ismét ölhetett a Takata-légzsák

Ismét ölhetett a Takata-légzsák

autopro.hu/B.B. | 2016.06.28 12:30

Ismét ölhetett a Takata-légzsák

A Honda közlése szerint Malajziában a vezetőoldali légzsák okozott végzetes balesetet.

Hirdetés

Még zajlanak a vizsgálatok, de nagy valószínűséggel tizenötödik alkalommal is halálos balesetet okozott a Takata túlzott erővel aktiválódó légzsákja, írja az Automotive News. Az eset Malajziában történt, ahol ez lehet a harmadik ilyen baleset.

A Honda City 44 éves női sofőrje június 25-én, szombaton szenvedett balesetet. A helyszíni vizsgálatok után kiderült, hogy a légzsákon a nem megfelelő működésre utaló sérüléseket találtak, és bár hivatalosan még nem állapították meg, mi okozta a sofőr halálát, az esetért valószínűsíthetően a Takata terméke a felelős. A beszállító egyelőre nem kívánta kommentálni a történteket.

Az érintett Hondát 2005-ben gyártották és 2015 májusában vissza is rendelték a szervizbe. Az autógyártó állítása szerint három levélben is figyelmeztették a tulajdonost, hogy mind a vezető,- mind az utasoldali légzsák cserére szorul, azonban az autót nem vitték műhelybe.

Múlt héten szintén a Honda kezdeményezett Malajziában a Takata légzsákjaival kapcsolatos visszahívást, főként a City, Accord és Civic modellek gazdái számíthatnak további információkat tartalmazó levélre.

Kiemelt Partnereink