Beszállítók Indiaiak vették meg a Volvo svéd alkatrészgyárát

Indiaiak vették meg a Volvo svéd alkatrészgyárát

Biró Csongor | 2015.07.07 08:59

Indiaiak vették meg a Volvo svéd alkatrészgyárát

Az indiai Amtek-csoport megvásárolta a kínai kézben lévő Volvo egyik svédországi gyárát. A Volvo floby-i gyára féktárcsákat, kerékagyakat és hajtórudakat gyárt személy- és teherautók számára.

Hirdetés

A Svédország nyugati felén található üzem csak részben szállít a Volvónak, az alkatrészek 70 százalékát más gyártók veszik meg. Az Amtek nem tervez változásokat, mind a 441 dolgozónak tovább fizeti a munkabérét. Hosszabb távon nagyarányú fejlesztések várhatók, hisz az indiai forgácsoló, megmunkáló és kovácsoló vállalat globális jelenlétre törekszik az autóiparban. Gyárai vannak Indiában, Brazíliában, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Mexikóban és Magyarországon. Nemrég a Sárváron fémalakítással, porkohászattal, felületkezeléssel, szerszámgyártással foglalkozó Amtek Hungary anyacége, az indiai Amtek Auto megvásárolta a német Rege autóipari beszállítót. A hírt a bombayi börzén jelentették be, az üzletet augusztus 15-ig zárja le a két vállalat.

Az Amtek számos ügyfele közül kiemelkedik a motorgyártó Hero MotoCorp, a Honda, a Suzuki, a Yamaha ls a TVS Motor. Az autógyártók közül dolgoznak a Jaguar Land Rover, a BMW, a Daimler, a Chrysler, a General Motors, a Hyundai, a Magna, a Maruti Suzuki, a Tata Motors és a Honda számára is. Teherautós fronton a Detroit Diesel, a Daimler, az Iveco, az MAN, a Scania, a Volvo, a Tata Motors, az Ashok Leyland, a Mahindra, az Eicher Motors, a Nissan, a Swaraj Mazda és a Force Motors a partnerük.

A tulajdonosi átvétel 2015 végén zárul majd le, az üzlet anyagi részleteiről nem közöltek információt a felek, de a Volvo továbbra is vásárol az üzemből alkatrészeket.

Kiemelt Partnereink