Beszállítók Hét és fél milliárd forintból vesz új gépeket a pápai Yanfeng

Hét és fél milliárd forintból vesz új gépeket a pápai Yanfeng

MTI | 2016.04.28 06:10

Hét és fél milliárd forintból vesz új gépeket a pápai Yanfeng

A Yanfeng Automotive Interiors (YAI) bővíti magyarországi gyáregységét, amivel 450 új munkahelyet teremt.

Hirdetés

A sanghaji központú Yanfeng a világ egyik vezető autóipari beszállító vállalata, egyebek között műszerfalakat, ajtókat, díszítőelemeket gyárt. A vállalatnak 17 országban 93 gyára van, Európában hat országban van jelen. Éves bevétele mintegy 8,5 milliárd dollár. Pápán prémium kategóriás személyautók utasterének alkatrészeit gyártják.

Vallyon József

Vallyon József, a Yanfeng Hungary Automotive Interior Systems Kft. igazgatója elmondta, a 2015-ben alakult YAI a kínai Automotive Trim Systems és az amerikai Johnson Controls vegyesvállalata.

A pápai fejlesztés során bővítik a jelenlegi gyártóeszközöket, és új műanyagfröccsöntési eljárásokat honosítanak meg. Az új technológiák nem károsítják a környezetet - hangsúlyozta az igazgató.

A gyár 2004 óta működik Pápán, korábban is hasonló autóipari termékeket gyártott az autóipar luxus kategóriájába. A termékek nagy része valódi bőr és műbőr felhasználásával készül, a kiváló minőséget a magas szintű gépesítés mellett a dolgozók kézimunkája biztosítja. A gyár teljes egészében exportra termel, jelenleg 1600 aktív dolgozója van - közölte Vallyon József.

Kiemelt Partnereink