Beszállítók Hederics Tamás: nagy az érdeklődés az új lézervágónk iránt

Hederics Tamás: nagy az érdeklődés az új lézervágónk iránt

autopro.hu | 2014.11.17 12:28

Hederics Tamás: nagy az érdeklődés az új lézervágónk iránt

Az Automotive Hungary szakkiállításon a Sheet Metal Technológia Kft. (SM Tech) ügyvezető tulajdonosa válaszolt kérdéseinkre.

– Mi a cégük fő tevékenysége?
– Ipari szerszámgép-kereskedelemmel foglalkozunk. Négy technológiai ágazatunk van: lemez, forgácsolás, prés és lézerhegesztés. A fémiparon belül ez a négy terület A-tól Z-ig átfogja a termékkínálatunkat. Néhány közvetlen autóipari beszállító partnerünk van, viszont a másodkörös beszállítókon keresztül nagyobb a jelenlétünk. Ők szerszámgépeket szoktak tőlünk rendelni, az autóiparhoz kacsolódó cégek elsősorban forgácsológépeket, illetve lemezipari gépeket vásárolnak. Komplex szolgáltatást nyújtunk a műszaki szaktanácsadástól a gyártásra optimalizált ajánlatokig. Pályázatokon való részvételhez is segítséget nyújtunk.

Hederics Tamás

– Hogyan zajlik egy berendezés beszerzése és üzemeltetése?
– A gépek megrendelése után következik a telepítés. Általában 10-15 évig vállalunk pótalkatrész-utánpótlást, 24 vagy 48 órán belül a szervizes munkatársunk a helyszínen segít, de 99 százalékban ennél gyorsabban, távsegítséggel oldjuk meg a problémákat, melyek zömmel a CNC vezérlő ismeretének hiányára vezethetők vissza. Ezen kérdésekben felkészülten tudunk segíteni.

– Milyen autóban vannak jelen a termékeik?
– Egy régebbi ügyfelünk, a Simon Plasztik szerszámüzemébe hat gépet szállítottunk, az ő műanyag fröccsöntő gépek karbantartását is biztosítjuk. Rajtuk keresztül számos gyártónál, például a Mercedes, Audi, BMW modelljeinél jelen vannak az általunk forgalmazott gépeken készülő termékek.

Az SM Tech standja

– A kiállítás mennyire volt sikeres az Önök számára?
– Egy török partnerünk, a Dener új fiberlézerét helyeztük a kiállítás középpontjába, sokan érdeklődtek iránta. Ez a gép újdonság a Dener termékkínálatában: az üzemeltetési költsége 25-40 százalékkal kevesebb, mint a korábbi szén-dioxid-lézereké. Nemrég volt a gép világpremierje Hannoverben, több partnerünk is konkrét érdeklődést mutat iránta.

A 2010-ben alapított SM Tech 2013-as árbevétele 161 millió forint volt, amely eddig folyamatosan növekedett. 1,5 milliárd forint értékben pályáznak gépekre az ügyfeleik. Közel nettó 200 millió forint értékű megrendelésük van jelenleg.

Kiemelt Partnereink