Beszállítók Havi másfél millióval több légzsákot gyárt a Takata

Havi másfél millióval több légzsákot gyárt a Takata

autopro.hu | 2016.03.21 16:01

Havi másfél millióval több légzsákot gyárt a Takata

Az autók millióit érintő légzsákbotrány után komoly kihívással szembesült a beszállító: a cserealkatrészek legyártása miatt jelentősen meg kell növelnie a gyártókapacitást.

Hirdetés

A beszállító hibás termékei miatt elrendelt visszahívás-sorozat megkezdődése óta először fordul elő, hogy egy magas beosztású dolgozó ad tájékoztatást a botrányról. A vállalat európai vezetője az Automobilwoche számára elárulta, hogy a vállalat a botrány előttihez képest a hibás alkatrész javított változatából másfél millióval többet készít – havonta. Összehasonlításképp: az érintett kiegészítőből a Takata korábban 750 ezer darabot készített egy hónapban.

Claus Rudolf szerint a folyamat óriási erőfeszítéseket igényel, hiszen a biztonsági kiegészítők fejlesztése és hatóságok általi elismerése általában évekig tartó folyamat. A vállalatnak most azonban a további balesetek elkerüléséért a lehető legrövidebb idő alatt kellett elhárítania a hibát, és a több millió javított alkatrészt előállítania.

A beszállítónak ezen felül az amerikai közlekedési hatóság által kiszabott 63 millió eurós bírsággal is számolnia kell, amit könnyen lehet, hogy a későbbiekben további kártérítési összegek növelhetnek. A pénzügyi nehézségek ellenére Claus Rudolf ugyanakkor cáfolta azon sajtóértesüléseket, melyek szerint a vállalat elbocsátásokat tervez.

A Takatának csak az Egyesült Államokban 24 millió autóban kell kicserélnie a légzsákot aktiváló robbanótöltetet, mivel az nedvességgel érintkezve nem megfelelő erősséggel léphet működésbe, veszélyeztetve ezzel a jármű utasait.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink