Beszállítók Hamarosan kezdődhet a termelés a Takata miskolci gyárában

Hamarosan kezdődhet a termelés a Takata miskolci gyárában

MTI | 2014.10.02 16:34

Hamarosan kezdődhet a termelés a Takata miskolci gyárában

Az üzem építése még zajlik, de a kivitelezők arra törekszenek, hogy október folyamán átadhassák a létesítményt.

Hirdetés

Az autóipari biztonsági berendezéseket, így légzsákokat is gyártó cég ezer új munkahelyet létesít a borsodi megyeszékhelyen, több mint 20 milliárd forintos beruházásával. Miskolcon ez az elmúlt öt év legnagyobb zöldmezős fejlesztése.

Kis idő múlva már Miskolcon is készülhetnek a légzsákok

A japán társaság elsősorban autóipari beszállítással foglalkozó multinacionális cég, amely a világ 20 országban üzemeltet különböző gyártórészlegeket, Magyarországon eddig nem volt jelen. A vállalatnak összesen 55 gyára van a világ több országában, alkalmazottainak száma meghaladja a 36 ezret.

A tokiói székhelyű multinacionális cég saját tőkéje 41,86 milliárd jen, a 2013. március 31-én zárult pénzügyi évében a konszolidáltan számított értékesítései 415,52 milliárd jent tettek ki (1 japán jen 2,19 forint).

A Takata európai központja Németországban, Frankfurt mellett van, a cég partnerei között található az Audi, a BMW és a Daimler is. A vállaltnak Európában hat légzsákgyártó üzeme van, ezek összességében több mint 500 millió euró értékben termelnek évente - a miskolci lesz a hetedik gyáregységük.

Az eseményen Kriza Ákos polgármester, Kersten Bachmann, a Takata elektronikai és légzsák üzletágért felelős európai igazgatója és a miskolci önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt. igazgatósági elnöke, Vécsi György egybehangzóan úgy fogalmazott: az építési munkálatok október közepére befejeződhetnek, a Takata hamarosan megkezdheti termelését Miskolcon.

Kiemelt Partnereink