Beszállítók Hamarosan indul a termelés az Alumetal komáromi üzemében

Hamarosan indul a termelés az Alumetal komáromi üzemében

autopro.hu/G.I. | 2016.05.05 10:17

Hamarosan indul a termelés az Alumetal komáromi üzemében

Bokrétaünnepet tartottak a közel 1 milliárdos zöldmezős beruházás helyszínén, vagyis elkészült a csarnok tartószerkezete. Várhatóan még idén elkezdődik a gyártás.

Hirdetés

Elérte legmagasabb pontját a komáromi ipari parkban lengyel cég új gyárának épülete, ami klasszikus mérföldkőnek számít egy ipari építkezés során. Ebből az alkalomból tartott a cég bokrétaünnepet május 4-én, amelyen részt vett Józef Mlocek ügyvezető igazgató, Kancz Csaba kormánymegbízott és Molnár Attila polgármester is.

Amint Józef Mlocek emlékezetett rá, a komáromi leányvállalat a lengyel tulajdonú cég első külföldi beruházása, a legkorszerűbb technológiát alkalmazzák majd a Duna partján. Az Alumetal a másodlagos alumíniumötvözet gyártásában a negyedik helyet foglalja el Európában, jelenleg három üzeme van, éves szinten 160 ezer tonna terméket gyártanak. A cégnél aktuálisan 550 ember dolgozik, fő piacuk a járműipar.

Józef Mlocek, a magyar leányvállalat ügyvezetője (MTI Fotó: Bodnár Boglárka)

- Az elmúlt 12 évben megháromszoroztuk a termelést, és hatszorosára növeltük az eladást. A komáromi ipari parkban 6 hónappal ezelőtt kezdtük meg az építkezést. Akkor még mi sem gondoltuk, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen messzire jutunk. Ez annak a professzionális csapatnak köszönhető, akik a kivitelezést végezték - közölte az ügyvezető.

Az Alumetal Group Hungary Kft. 24 ezer négyzetméteres csarnoka várhatóan két hónap múlva készül el teljesen, addigra a több épületből álló komplexum építése is befejeződhet.

- 2014. október 10-én Budapesten jelentettük be, hogy az Alumetal Komáromot választotta első külföldi gyárának felépítésére. A társaság vezetői a lehető legjobb döntést hozták, az Alumetal a város kiemelt partnere lett. Ehhez az kellett, hogy az önkormányzat 2011-ben egy zöldmezős beruházást indítson el. Az uniós finanszírozású projektnek köszönhetően 40 hektárt közművesítettünk az ipari parkban - mutatott rá Molnár Attila polgármester.

Itt hamarosan már termelés zajlik

A bokrétaünnepen elhangzott, hogy a próbagyártás még a nyár folyamán elkezdődhet, a tényleges termelés pedig az idei év utolsó negyedében indul. Az Alumetal Group Hungary Kft. 150 embernek ad majd munkát.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink