Beszállítók Folyamatosan bővül a tatabányai rugógyár

Folyamatosan bővül a tatabányai rugógyár

Gulyás Géza | 2017.06.23 09:46

Folyamatosan bővül a tatabányai rugógyár

Nemrég épült meg egy 1300 négyzetméteres raktárcsarnok, ősszel kezdenek hozzá egy újabb, 1500 négyzetméteres megépítésének, a technológiai fejlesztések is napirenden vannak. A Tatabányai Rugógyártó Kft. ügyvezető igazgatóját, Péntek Marcellt kérdeztük.

Hirdetés

– Három ütemben fejlesztünk, az első kettőn már túl vagyunk. Festői környezetben van a gyárunk, a Vértes-hegység közvetlen közelében. Nehéz megmondani manapság, miért jönnek egy-egy céghez dolgozni az emberek, illetve miért maradnak. Úgy gondolom, ez is számít, az pedig még jobban, hogy családias a hangulat. Mindez egyfajta alap, amire építkezünk. Száz körüli a dolgozók száma, közülük sokan évtizedek óta járnak ide nap mint nap rugókat készíteni-mondja az ügyvezető.

Péntek Marcell hangsúlyozza azt is, kiemelt fontosságú a technológiai fejlesztés. Ez az egyetlen útja az előbbre lépésnek, a jelenlegi partnerek megtartásának, és az új megrendelők megtalálásának. Erre az idén és jövőre összesen 500-600 millió forintot szánnak.

Száz körüli a dolgozók száma, közülük sokan évtizedek óta járnak ide nap mint nap rugókat készíteni

– A fejlesztéssel kapcsolatban még februárban pályázatot nyújtottunk be - folytatja. – Az első szakaszon túl vagyunk, megfeleltünk az elvárásoknak. A bírálatra várunk, ez megnehezíti a tervezést, de természetesen nem állunk le semmivel. Az autóipari minőségi tanúsítványunk megújítása, az IATF szabvány szerinti átállás folyamatban van; ez egy minimum-elvárás vevőink részéről. Egy külsőtanácsadó cég koordinálásával elkezdődött a szervezeti átalakítás is, hogy még hatékonyabbak legyünk.

– A munkaerőhiány a térségben katasztrofális- teszi hozzá Péntek Marcell. – Nagyon nehéz megfelelő szakembert találni, és a megtartásuk sem egyszerű. Nálunk nyugodtak a körülmények, biztos és kiszámítható a jövő; de ezt sajnos nem mindenki értékeli.

A Tatabányai Rugógyártó Kft. új raktárcsarnoka

A társaság tavalyi éves árbevétele meghaladta a 1,5 milliárd forintot, az idén további növekedés várható Magyarország piacvezető rugógyártó cégénél. A legtöbb megrendelés ma már egyértelműen az autóiparból érkezik, ugyanakkor fontosnak tartják a több lábon állást. Megrendelőik között van például a Suzuki, a Toyo-Seat, a Rába Mór, a Magna, a BOS, a Johnson-Controls, vagy a Kemmerich. A lista változik, az előrejelzések szerint a bővülés valószínű.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink