Beszállítók Félmilliárdból fejlesztett a Porsche-beszállító üveggyártó

Félmilliárdból fejlesztett a Porsche-beszállító üveggyártó

MTI | 2014.09.17 08:56

Félmilliárdból fejlesztett a Porsche-beszállító üveggyártó

Új technológiát fejlesztett ki a salgótarjáni Salgglas Zrt., így mélyhajlatú és a felület szabad formázásával készülő autó- és kabinüvegek gyártásával növelheti kapacitását - közölte a cég.

Hirdetés

A Salgglas Zrt. 489,5 millió forintos uniós támogatással valósította meg az egymilliárd forintos projektet a Gazdasági Operatív Program (GOP) keretében a Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása című pályázaton.

A támogatás hozzájárult a vállalkozás fejlődéséhez, a gyártási kapacitás növekedéséhez és a jobb minőségű termékek gyártásához; az eszközbeszerzések, valamint a mérnöki és K+F feladatok segítségével megerősítette piaci pozícióit, és bővíti vevői körét - teszik hozzá.

A múlt évben 6 milliárd forint feletti árbevétellel és 770 millió forintos nyereséggel rendelkezett a cég.

Az autóipari üvegtermékeket gyártó Salgglas Zrt. közvetlen beszállítója autógyártóknak, illetve autóipari beszállítóknak gyárt termékeket további feldolgozásra, többek között a Porsche, Bentley, Audi, Mercedes márkáknak dolgozik.

A salgótarjáni vállalat a világpiacon vezető gyártója az úgynevezett "üveg az üvegben" speciális terméknek, amelyet a kisteherautók oldalüvegeként építenek be.

Kiemelt Partnereink