Beszállítók Felavatták a hatvani Bosch új tréningközpontját

Felavatták a hatvani Bosch új tréningközpontját

MTI | 2015.04.14 16:30

Felavatták a hatvani Bosch új tréningközpontját

A Robert Bosch Elektronika Kft. hatvani telephelyén 170 millió forintos beruházással felépült tréningközpontot április 14-én avatták fel.

González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője kiemelte, hogy a Bosch hosszú távra tervez és Magyarország stratégiai fontosságú bázisa a globális innovációs és kutatás-fejlesztési törekvéseknek.

Szólt arról is, hogy a Bosch-csoport Magyarországon már több mint 10 ezer alkalmazottat foglalkoztat, itteni bevétele pedig az ország GDP-jének 2,7 százalékával egyenlő.

Közlése szerint az új hatvani tréning-központban évente 5000 dolgozó szakmai továbbképzésére lesz lehetőség.

Volker Schilling, és Roger Seemeyer, a Robert Bosch Elektronika Kft. ügyvezető igazgatói hangsúlyozták: a gyár által biztosított rugalmas képzési rendszer nagy jelentőséggel bír a jövőbeni növekedésben. Az elmúlt években több mint 10 millió forintot fordítottak a gyakorlati oktatást támogató eszközök beszerzésére. Az új tréning-központban olyan szakmai tudástranszfer jött létre, mely lehetővé teszi az oktatási koncepció folyamatos fejlesztését.

A cég tájékoztatása szerint a Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett. A 2013-as üzleti évben a Magyarországon akkor 10 leányvállalattal rendelkező Bosch csoport teljes forgalma 719 milliárd forint, magyarországi forgalma – amelybe nem tartoznak bele a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek – 161 milliárd forint volt.

Kiemelt Partnereink