Beszállítók Fejlesztett a Grana, a győri fröccsöntő

Fejlesztett a Grana, a győri fröccsöntő

MTI | 2015.07.03 14:07

Fejlesztett a Grana, a győri fröccsöntő

Éves szinten 30 százalékos termelői kapacitásbővülésre számít a Grana Kft. a mintegy 500 millió forintból elkészült és berendezett fröccsöntő üzemcsarnok átadásának köszönhetően.

Hirdetés

A pénteki eseményen Simon Róbert Balázs, a megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos, fideszes országgyűlési képviselő elmondta, hogy 650 négyzetméter alapterületű csarnok megépülése a három évvel ezelőtt indult 1,2 milliárd forintos fejlesztési csomag része. Ennek során 3000 négyzetméterről 4500 négyzetméterre nőtt a 40 százalékban német tulajdonosi körrel rendelkező vállalat termelő területe.

Földes Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora a Győrben és a régióban működő ipari vállalkozások és a felsőoktatás közötti együttműködést hangsúlyozta, amelynek, mint mondta a Grana Kft. fontos résztvevője.

Nagy Péter, a Grana Kft. ügyvezetője elmondta, hogy 1997 óta fröccsöntéses technológiával gyártanak műanyag alkatrészeket, tükörtartókat, tető-és lámpaalkatrészeket, kuplungpedált és kilincseket az Európában jelen lévő autómárkákba, Audikba, Mercedesekbe, vagy Volkswagenekbe.

Évente 500 féle alkatrészből 16 millió darabor gyártanak.

A dolgozói létszámot harminccal tudták növelni az üzemcsarnok fejlesztéssel, így 110 embert foglalkoztatnak.

Száz százalékban exportra termelnek, ebből 75 százalékban indirekt exportra, vagyis második körös beszállítók. A cég árbevétele az utolsó két évben nettó kétmilliárd forint volt.

A három éve indult üzemfejlesztés 1,2 milliárd forintos költségét félmilliárd forinttal, ebből a mostani bővítést 240 millió forinttal támogatta az állam.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink