Beszállítók Fejlesztésbe fog az NNG Szegeden

Fejlesztésbe fog az NNG Szegeden

autopro.hu | 2014.08.27 13:32

Fejlesztésbe fog az NNG Szegeden

Megkezdi a toborzást szegedi fejlesztőközpontjába az iGO Navigációról ismert NNG Kft. Az első szakaszban ötven új kollégát terveznek felvenni, majd a létszámot fokozatosan növelve közel kétszáz pozíció betöltése a cél a következő egy évben. Az új csapat ismert autómárkák modelljeibe készülő navigációs és infotainment projekteken dolgozik majd. Bár az iparágban jellemző trend a programozási feladatok kiszervezése olcsóbb munkaerőt kínáló országokba, az NNG vezetősége határozottan kitart amellett, hogy a fejlesztési munkát és a cég központi tevékenységét Magyarországon tartsa.

Hirdetés

Az új központba elsősorban C++ fejlesztői, -tesztelő és -csoportvezetői munkakörökbe keresnek pályázókat, illetve a felhasználói felület fejlesztéséhez grafikusok és scripterek (UI fejlesztőket) jelentkezését várják. A programozói központ a tervek szerint novemberben nyílik majd meg, de a toborzás már megkezdődött. Balogh Péter, az az NNG vezérigazgatója kiemelte, hogy a fővárosi szintű fizetések mellett cél az is, hogy a lehető legjobb munkakörülményeket alakítsák ki – a cég budapesti központja 2012-ben az év irodája lett, s a szegedi kollégákat is hasonlóan színvonalas környezetben kívánják foglalkoztatni.

Több hazai város is szóba jött, mint az új központ lehetséges helyszíne. Szeged mellett a jól képzett szakemberek, a gyakorlatorientált informatikai képzés, az előkészítő tárgyalások konstruktív légköre, a színvonalas egyetemi együttműködés lehetősége, az elérhető infrastruktúra és a városra hagyományosan jellemző élénk tudományos élet miatt döntött az NNG vezetése, tovább erősítve a Tisza-parti város vonzerejét.

A budapesti irodájában közel 650 munkatársat foglalkoztató NNG további bővülésének hátterében az egyre növekvő számú projekt mellett a tervezett portfólióbővítés áll – a cég céljai között szerepel, hogy navigációs megoldások mellett az autók fedélzeti információs rendszerében is egyre nagyobb teret nyerjen.

A közelmúltban a társaság azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy 17 ezer induló közül elnyerte a legnagyobb presztízsű európai üzleti díjat, a European Business Awardot növekedési stratégiájával, illetve felvásárolt egy autóipari szoftverek tervezésével és prototipizálásával foglalkozó amerikai céget.

Kiemelt Partnereink