Beszállítók Eldőlt: átszervez, leépít a Bosch AS

Eldőlt: átszervez, leépít a Bosch AS

autopro.hu/B.B. | 2016.04.28 13:25

Eldőlt: átszervez, leépít a Bosch AS

Nem érték váratlanul a kellemetlen hírek a beszállító németországi, kormányműveket gyártó üzemében dolgozókat. 180 állás szűnik meg, ám a tárgyalások még így is sikeresnek mondhatóak.

Hirdetés

Bekövetkezett az, amitől a Bosch Automotive Steering (Bosch AS) dolgozói tartottak: a munkáltató leépítéseket és átszervezést tervez Bietigheim-Bissingen közelében lévő üzemében. Mivel a költségek lefaragása miatt bizonyos alkatrészek gyártását Berlinbe helyezik át, az üzemben a jelenlegi 480-ról 300-ra csökken a dolgozók száma. A Bosch már megállapodott a szakszervezetekkel is, akik a 180 fős leépítés ellenére elégedettek: az idő előtti nyugdíjazások és a munkahelyi átszervezések miatt a változásokat a munkavállalók nagy része kisebb nehézségként éli majd meg.

A beszállító ezen felül arra is garanciát vállalt, hogy a kisebbre szabott üzemben 2021-ig nem lesz újabb leépítés. A szakszervezetek szerint ez nem ok az örömre, de örülnek, hogy a távolabbi működés kissé kiszámíthatóbbak lettek, írja az Automobilwoche.

A Bosch AS 14500 főt foglalkoztat, közülük hatezret Németországban.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink