Beszállítók Dupla hatótáv fele áron – áttörést hozna a zöld autózásban a Bosch

Dupla hatótáv fele áron – áttörést hozna a zöld autózásban a Bosch

autopro.hu | 2015.09.16 12:22

Dupla hatótáv fele áron – áttörést hozna a zöld autózásban a Bosch

A beszállító kitalált valamit, amivel öt éven belül még reálisabbá válhat az elektromos autózás. Sokat lendített az ügyön egy amerikai startup cég felvásárlása.

Hirdetés

– Rengeteg erőfeszítést hozunk azért, hogy kellő tudást és pénzügyi forrást rendeljünk az elektromobilitás fejlesztéséhez – nyilatkozta a Bosch igazgatótanácsának elnöke, Volkmar Denner. Kétségkívül így is van, hiszen immár legalább 30 olyan projektet valósított meg a vállalatcsoport, amely e terület fejlesztését szolgálta. Most nagyot ugrana a járműipari beszállítók rangsorának élmezőnyében tempót diktáló cégcsalád, nem teljesen önerőből. A Bosch ugyanis felvásárolta az amerikai Seeo Inc. startupot, így egyedi szilárdtest-alapú akkumulátoros szabadalomra tettek szert.

Immár Bosch...

A tisztán elektromos hajtású járművekkel jelenleg elérhető hatótáv duplázását ígéri a beszállító – igaz, nem holnapra, 2020 a céldátum –, miközben a technológia árának megfeleződését is reálisnak tartják. A „minőségi ugrás” hátterében az a felismerés áll, hogy a klasszikussá vált lítium-ion akkumulátorok anódjai nagy arányban tartalmaznak grafitot. Ez az elem pedig korlátok közé szorítja az energiatárolási kapacitást. A korlátoktól nem lehet ugyan elbúcsúzni, ám tisztán lítium anódok alkalmazásával elérhető a lehetőségek megduplázása, legalábbis a Bosch szerint.

Hogy miért épp a Seeo lett a Bosch választottja? Ők tudják. Itt vannak a területen mozgó startupok dominancia, érettség és potenciál mentén értékelve.

A know-how immár a fejlesztők zsebében van, a kíváncsiság pedig a jelenlegi felhasználókban és a a járműipar további szereplőiben. Érdeklődve várjuk a tudás és a tudásvágy értékes közeledéséből fakadó végkifejletet.

Kiemelt Partnereink