Beszállítók Díjat kapott a Goodyear rejtett futófelületű abroncsa

Díjat kapott a Goodyear rejtett futófelületű abroncsa

autopro.hu | 2015.01.24 07:16

Díjat kapott a Goodyear rejtett futófelületű abroncsa

A Goodyear tehergépkocsi-abroncsokon alkalmazott IntelliMax Groove technológiája, melyet az alacsony gördülési ellenállású Fuelmax S tehergépkocsi-abroncsokon vezettek be, elnyerte a Luxemburgi Ipari Szövetség (FEDIL) innovációs díját. Az elmúlt öt év során ez már a harmadik díj, melyet a vállalat európai, közel-keleti és afrikai divíziója tehergépkocsi-abroncsok kapcsán a FEDIL-től kapott.

Hirdetés

A Fuelmax abroncsok a márka üzemanyag-hatékonyság tekintetében legkiemelkedőbb tehergépkocsi-abroncs termékcsaládját alkotják. A Fuelmax S kormányzott abroncs az IntelliMax Groove technológiát alkalmazza a gördülési ellenállás optimalizálására. Ez a speciális gyártási technológia egy „rejtett” futófelületet épít be az abroncsba. Ez azt jelenti, hogy az abroncs élettartamának első szakaszában az eredeti futófelületi mintázat, mely két kerületi mintaárkot és három érintkező bordát tartalmaz, kiváló teljesítményt és alacsony gördülési ellenállást biztosít. Amint az abroncs kopása eléri az 50 százalékot, öt új mintaárok jelenik meg, hat bordával együtt, az abroncs élettartamának középső szakaszára. Mintegy 75 százalékos kopás elérésekor a négy fennmaradó érintkező borda továbbra is biztosítja a jó nedves tapadást, egészen az abroncs hasznos élettartamának végéig. Az abroncs geometriája mind a gördülési ellenállás, mind a a futásteljesítmény, mind a kezelhetőség szempontjából optimális.

Francine Closener luxemburgi gazdasági államtitkár, Robert Dennewald, a FEDIL elnöke, valamint Nicolas Soisson, a FEDIL igazgatója átadják a díjat a Goodyear luxemburgi Innovációs Központjának csapata részére.

Kiemelt Partnereink