Beszállítók Daimler-dicséret a tatabányai gyárnak

Daimler-dicséret a tatabányai gyárnak

Gulyás Géza | 2014.11.24 12:56

Daimler-dicséret a tatabányai gyárnak

Jean-Marc Meunier, az AGC Glass Europe elnök-vezérigazgatója a tatabányai autóüveg-gyárban tartott évzárón kiemelte, hogy a nemrégiben a Daimlerrel kötött megállapodásuk annak is köszönhető, hogy neves partnerük elégedett a Magyarországról érkező kiváló temékekkel.

Hirdetés

Hagyomány, hogy az AGC Glass Hungary Kft. dolgozói előtt a Tatabánya-Környe Ipari Parkban a cégcsoport európai vezetői minden év novemberében értékelik az elvégzett munkát, összehasonlítják a magyarországi teljesítményt a többi gyáréval.

Évzáró Tatabányán

Az idén több mint félezren hallgatták, hogyan értékelik munkájukat az AGC autóipari divíziójának vezetői. Most 840 dolgozó van Komárom-Esztergom megye székhelyén. A dinamikus fejlődést mutatja, hogy tavaly ilyenkor 720-an voltak. A csehországi és az oroszországi után a harmadik legnagyobb gyár a tíz közül a magyarországi.

Jean-Marc Meunier

Jean-Marc Meunier, az AGC Glass Europe elnök-vezérigazgatója összefoglalójában azt emelte ki, hogy autóüveg-gyártásban a kontinensen az egyik piacvezető a cégcsoport. Egyértelmű cél, hogy ez így is maradjon, de közben mindenképpen növelni szeretnék a profitot. Ehhez több feltételnek is teljesülnie kellene párhuzamosan: tökéletesnek kell lennie a fejlesztéseknek, ki kell használni az új piaci lehetőségeket, méghozzá bölcsen megválasztva, hogy melyek legyenek az új termékek. Hozzátette, még akkor is szükségesek az új projektek, ha ma szenvednek a bonyolultságuk miatt.

Jens Werner

Jens Werner kereskedelmi igazgató azt hangsúlyozta, hogy növelnie kell a piaci részesedését a cégcsoportnak. A jelenlegi mintegy 30 százalék körüli, ugyanakkor biztató a jövőre nézve, hogy ebben az évben az autógyáraknál elnyert üzletek csaknem fele, 48 százaléka köthető az AGC-hez. A megrendelők megtartásához és újak szerzéséhez szoros együttműködésre van szükség a kereskedelem, a marketing és a termékbevezetés között. Jean-Marc Meunier ehhez hozzákapcsolt egy friss hírt. Bejelentette, hogy nemrég megállapodást kötöttek a Daimlerrel arról, hogy a neves autógyár üvegeinek 90 százalékát világszerte az AGC-től rendeli meg. Ennek egyik legfőbb oka, hogy nagyon elégedettek a Tatabányáról érkező oldal- és hátsóüvegek minőségével. Erre büszke lehet az itteni csapat, hiszen szakmai körökben köztudott, hogy a Daimler csakis a saját szlogenjéhez ragaszkodva vásárol: A legjobbat vagy semmit!

Guy Lecocq

Guy Lecocq gyártási igazgató azzal az örvendetes hírrel kezdte, hogy a környezetvédelem terén Európa-szerte mindenhol jobbak az eredmények a tervezettnél, Tatabánya pedig élenjáró a gyárak között. A gyártási költségek szinte mindenütt egyre jobbak, ez a hatékonyság növeli a versenyképességet. A hátsóüvegekkel és az oldalüvegekkel kapcsolatos mutatók tovább javultak Magyarországon. Az utóbbiban az öreg kontinensen változatlanul a legjobb Tatabánya, már csak egy hajszállal maradnak el a japán gyártól.

Emmanuelle Grandin

Emmanuelle Grandin minőségügyi igazgató gratulált ahhoz, hogy Tatabányán ezen a területen a globális teljesítmény egyértelműen jobb, mint az európai átlag. Kiemelte, hogy nincs működés termékbiztonság nélkül, erre a továbbiakban is nagy figyelmet kell fordítani. A biztonsági és törvényi megfelelésben száz százalék, a súlyos funkcionális hibák terén pedig csak a nulla az elfogadható.

David Soulie

David Soulie humánerőforrás igazgató arról szólt, hogy növelni kell a hatékonyságot és a rugalmasságot. Ehhez az együttműködés, a másik munkájának tisztelete elengedhetetlen. Az ennek tanulását is célul tűző tréningek a jövőben sem maradnak el.

– Gyárigazgatóként az én felelősségem gondoskodni arról, hogy a dolgozók biztonságos munkakörnyezetben végezzék munkájukat és egészségben térjenek haza – kezdte a gyári eredményeket bemutató prezentációt Papp Zoltán, az AGC Glass Hungary Kft. ügyvezetője. Az eddigi gyakorlattól eltérően idén a gyár felsővezetői mutatták be osztályuk eredményeit illetve vetették fel a 2015-ös kihívásokat. A minőségbiztosítási igazgató gratulált az üzem minőségügyi teljesítményéhez. A kollégák munkáját 2014-ben a PSA és a GM is díjjal ismerte el. Jövőre a termékbevezetés fázisában kell nagyobb figyelmet fordítani a minőségre. A termelési igazgató és a pénzügyi igazgató is hangsúlyozta, hogy a gyártósorok teljesítménye meghaladta a tervezettet, így csökkenhetett az autóüvegek előállításának költsége. A gyárigazgató végül köszönetet mondott a kiváló eredményekért, külön kiemelte a gyári rend és tisztaság terén tapasztalható fejlődést. Elmondta, hogy tatabányai gyár menedzsmentje akciókkal támogatja a divízió azon célját, hogy az AGC egyike legyen a legvonzóbb munkáltatóknak. Hangsúlyozta, hogy 2015-ben is kiváló teljesítményre van szükség, erős műszakvezetéssel, és a technológiai fegyelem betartásával. Amennyiben ezek teljesülnek, a tatabányai gyár az ideihez hasonlóan Európa legjobb autóüveg-gyártó üzeme lesz.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink