Beszállítók Büttner Tamás: vezető autógyárak beszállítói lettünk

Büttner Tamás: vezető autógyárak beszállítói lettünk

autopro.hu | 2014.11.19 09:58

Büttner Tamás: vezető autógyárak beszállítói lettünk

Az Automotive Hungary szakkiállításon a Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója válaszolt kérdéseinkre.

Hirdetés

– Mivel foglalkoznak, s hogyan fejlődött a vállalkozásuk?
– Cégünket 1992-ben alapítottuk négy magyar magánszemély részvételével, az jelenleg is 99 százalékban magyar tulajdonban van. Jelentős szakmai múlttal, de kevés tőkével indultunk. A kezdeti években szerszámacél és szerszámelem kereskedelemmel foglalkoztunk, export és importügyleteket bonyolítottunk. Az ebből keletkező jövedelmet visszaforgatva 1995-ben saját telephelyet vásároltunk és megkezdtük a termelő tevékenységet. Mára 250 dolgozóval, budapesti telephellyel és közel 5 milliárd forintos éves árbevétellel rendelkezünk. Termelőterületünk meghaladja a hatezer négyzetmétert, szerszámgépeink száma pedig a száz darabot. Fejlődésünket pályázati segítséggel elnyert támogatások is segítették. Exportarányunk az árbevételből meghaladja a 67 százalékot. Fő piacaink Németország, Ausztria. Termékeink hozzáadott értéke folyamatosan nő, jelenleg 58 sázalék.

Büttner Tamás

– Milyen termékeket gyártanak?
– Termékstruktúránk megtervezésekor azt az irányelvet követjük, hogy a tömegtermelés szükségszerűen generálja az ehhez szükséges különböző műanyag, gumi és fémalakító szerszámok gyártását. A műanyag fröccsöntő, alumínium nyomásosöntő és lemezalakító szerszámok gyártásához szükséges szerszámlapokra, szerszámelemekre megfelelő marketingmunkával folyamatos piaci igény biztosítható. Az alábbi húzó iparágak igénylik elsősorban termékeinket: járműipar, csomagolóipar, orvostechnika, háztartási gépek és szerszámgépek ipara, energetika. Versenyképességünket folyamatos termelőeszköz-, termékportfólió-fejlesztéssel, illetve több mint 10 éve duális szakképzéssel biztosítjuk. Arra vagyunk a legbüszkébbek, hogy jelenleg 40 tanulószerződéssel rendelkezünk. Célunk, hogy szakképzésünk bázisán Nagyatád területi gépipari gyakorlati képző központ legyen.

– Milyen céljaik vannak?
– Innovációs célként jelöltük meg, hogy 2014-ben biztosítani tudjuk vevőink részére a +/- 5 mikron tűréstartományban történő precíziós megmunkálást, illetve a 25 tonna darabsúlyig történő gyártást. Nagy figyelmet fordítunk a minőségre és a környezet védelmére. Ezekre vonatkozóan megfelelő, ISO 9001 és ISO14001 tanúsítványokkal rendelkezünk. A 2014-es év eddig várakozásainknak megfelelően alakult. Ha tartani tudjuk a mostani állapotot, akkor a prognózisaink az árbevétel növekedését illetően megvalósulhat. A pályázati lehetőségeket kihasználva szeretnénk beruházni további megmunkáló gépekre, szoftverekre, lehetőség szerint telephelybővítést is megvalósítanánk.

– Az autóipar mely részében vannak jelen?
– Az elmúlt két év legnagyobb sikereként értékeljük, hogy beszállítói státuszt értünk el a vezető autógyáraknál, – Audi, Mercedes, BMW, VW –, illetve ezek szerszámgyárainál, beszállítóinál Magyarországon és Németországban egyaránt. A húzó iparágakba való beszállítás megköveteli a folyamatos technikai és technológiai fejlesztést, valamint a munkakultúra, a szervezettség és a hatékonyság permanens emelését. Ezek mellett fokozott figyelmet fordítunk munkatársaink teljesítményarányos motiválására és továbbképzésére is.

A cég standja

– Mivel voltak jelen az Automotive Hungary szakkiállításon?
– A kiállításon 35 négyzetméteres standdal vettünk részt. Jól sikerült kiállításon vagyunk túl: rengeteg érdeklődővel találkoztunk, vevői és beszállítói oldalról egyaránt.

Kiemelt Partnereink