Beszállítók Bezárja üzemét a Continental

Bezárja üzemét a Continental

autopro.hu | 2015.07.28 12:21

Bezárja üzemét a Continental

2016. június végéig bezárja alsó-szászországi, salzgitteri gyárát a Continental. A leépítés menetéről tárgyaltak az érintettek.

Hirdetés

A salzgitteri gyár jövő júniusban végleg becsukja kapuit. A cég a munkavállalók képviselőivel egyeztetett a kétszáz fős dolgozói állománnyal kapcsolatos szociális tervről. Mindegyikük kap egy állásajánlatot egy másik üzemben. Aki erre nem tart igényt, végkielégítést kap – írta az Automobilwoche.de szaklap.

Az első 53 munkahelyet a gyár tömlőgyártó részlegében szüntetik meg 2015. szeptember 1-jén. Az érintetteknek teljes átképzést is biztosít a Continental. A bezáráshoz az vezetett Florian Fauth gyárigazgató elmondása szerint, hogy egy jelentős mértékű autóipari beszállítói szerződésük a vártnál hamarabb jár le.

Az IG BCE szakszervezet képviseli a munkavállalókat a gyárral folytatott tárgyalások során. Ralf Becker, az IG BCE térségi vezetője elmondta, hogy a jelenlegi helyzetben ez a szociális megállapodás volt a legjobb, amit kiharcolhattak. De, azért hozzátette: „Amikor munkahelyek szűnnek meg azt semmiképpen sem lehet sikeres tárgyalásnak tekinteni.”A cél az volt, hogy szociális szempontból a lehető legjobb eredménnyel záruljanak az egyeztetések – mondta Becker. Véleménye szerint jobb lett volna, ha a cég újabb befektetésekkel ismét versenyképessé tette volna az üzemet.

Kiemelt Partnereink