Beszállítók Beszállítókat keresnek japán vállalatok

Beszállítókat keresnek japán vállalatok

MTI | 2014.11.20 14:01

Beszállítókat keresnek japán vállalatok

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a Japán Külkereskedelmi Szervezet (JETRO) budapesti irodája közös szervezésében november 20-án nyitotta meg kapuit a 9. Japán Alkatrész- és Anyagbeszerzési Kiállítás. A tizenöt éves múltra visszatekintő eseménysorozat idei rendezvényén 14 japán nagyvállalat keresi magyar beszállítóit.

Hirdetés

A Japán Alkatrész- és Anyagbeszerzési Kiállítás tizenöt éves történetében az idei a kilencedik alkalom, amikor magas technológiai színvonalat képviselő japán cégek azzal a szándékkal látogatnak hazánkba, hogy beszállítói láncukba magyar vállalkozásokat kapcsoljanak be. A HIPA és a JETRO közös szervezésében életre hívott eseményen a megjelent szigetországi cégek azokat a termékeket és alkatrészeket mutatják be, amelyek legyártásához magyarországi partnereket keresnek.

Az idei kiállításon 14 japán nagyvállalat jelent meg, köztük a Hitachi, a Makita vagy az Omron. A rendezvényre előzetesen 60 magyar vállalkozás regisztrálta magát, de a céges résztvevők és érdeklődők száma a nyitást követően tovább emelkedett. A beszállítók és a japán vállalatok közötti üzleti megbeszélések egész nap zajlanak.

A Dürer Rendezvényházban szervezett esemény üdvözlő és megnyitó beszédeit Japán nemrégiben kinevezett budapesti nagykövete, Junichi Kosuge és Ésik Róbert, a HIPA elnöke tartotta. Ésik beszédében kiemelte, hogy az 1999 óta tartó rendezvénysorozat nem csupán közös hagyományt teremtett, hanem jelentősen hozzájárult a japán-magyar gazdasági kapcsolatok elmélyítéséhez.

– A beszállítóvá válásnak a kitartó munkán kívül szigorú feltételei vannak, különösen a japán nagyvállalatok esetében. Néha pedig már a lehetséges partnerekkel való kapcsolatfelvétel sem egyszerű feladat. A Nemzeti Befektetési Ügynökség itt lép be a képbe oly módon, hogy egyfajta hidat képez a hazai beszállítói kör és a Magyarországon jelenlévő multinacionális vállalatok, illetve a potenciális külföldi befektetők között – mondta Ésik.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink