Beszállítók Az egymilliomodik váltónak örülnek a csehek

Az egymilliomodik váltónak örülnek a csehek

autopro.hu | 2016.03.02 10:19

Az egymilliomodik váltónak örülnek a csehek

A Skoda Vrchlabíban található üzeme a 2012-es gyártáskezdet óta legyártotta az egymilliomodik DQ 200 kettős tengelykapcsolós sebességváltót. Az alkatrész a Skoda modelljei mellett a Volkswagen Csoport járműveiben teljesít szolgálatot.

Hirdetés

A Vrchlabíban található üzem járműgyártó egységből vált alkatrész előállító helyszínné 2012-ben. Az új gyárépület felhúzása mellett a meglévő gyártási csarnokokat is korszerűsítették, mindezt mindössze 18 hónap alatt. A tavalyi évben ez az üzem nyerte el az Év gyára címet, amelyet a DQ 200 sebességváltók összeszerelése, valamint a termelési helyszín fejlődése miatt ítéltek oda neki. A díj az európai feldolgozóipar legtekintélyesebb elismerései közé tartozik.

– A sebességváltók gyártásának előkészítésére a Skoda és a Volkswagen Csoport összesen 245 millió euró értékben építette át a gyártócsarnokokat, létesített oktatási központot, végzett logisztikai fejlesztéseket és szerzett be műszaki berendezéseket. Az utóbbi években Vrchlabí üzeme igazi high-tech termelési helyszínné fejlődött – nyilatkozta Frank Engel, az alkatrészgyártás vezetője.

A gyár 1000 dolgozójával egyike a legnagyobb és legjelentősebb munkáltatóknak Hradec Králové régiójában. A márka a termelési helyszín kapacitásának bővítésén dolgozik, amit év végéig napi 2000 darab DSG sebességváltóra kíván növelni.

A Vrchlabíban működő üzem sebességváltó gyártása mellett a Mladá Boleslav-i központi egység gyártósorairól gördülnek le az MQ 200 és MQ/SQ 100 váltók. Napjainkig összesen több, mint hétmillió darab készült ezekből a váltóművekből, közel hatmillió MQ 200 és több, mint egy millió MQ 100 sebességváltó hagyta el a gyártósort. Ezeket a kézi váltókat a Skoda modellek mellett a Volkswagen Csoport többi márkájánál is alkalmazzák. Jelenleg közel 700 dolgozót foglalkoztat a Mladá Boleslav-i gyár a sebességváltó gyártás területén.

Kiemelt Partnereink