Beszállítók Az Apollo Tyres fiatalokat verbuvált új magyar gyárába

Az Apollo Tyres fiatalokat verbuvált új magyar gyárába

MTI | 2015.03.25 08:25

Az Apollo Tyres fiatalokat verbuvált új magyar gyárába

A Gyöngyöshalász mellett zöldmezős beruházással gumigyárat építő cég ösztöndíjszerződést kötött mintegy kilencven végzős technikussal.

A nemzetközi abroncsgyártó vállalat közlése szerint az egri, gyöngyösi, hatvani, jászberényi, aszódi, gödöllői és salgótarjáni középiskolák tanulóival megkötött, a 2015-ös tavaszi félévre szóló tanulmányi támogatást a tanév végén munkaszerződés követi majd.

A fiatal szakemberek a szerződés értelmében először másfél hónap elméleti képzést kapnak, ezek után a vállalat hollandiai vagy indiai üzemeiben készülhetnek fel a gyöngyöshalászi gyártásra.

Azért is választottuk Magyarországot az új európai gyárunk helyszínéül, mert itt találtunk olyan magas színvonalú oktatást, amely biztosítja számunkra azt a munkaerőt, amelyre szükségünk lesz a gyöngyöshalászi gyárunkban - közölte Kannan Prabhakar, az Apollo Tyres Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A termelés 2017-ben indul a Heves megyei gyárban. Évente 5,5 millió gumiabroncs készül majd személyautók és kisteherjárművek számára, valamint 675 ezer darab busz- és tehergépjármű-abroncs, elsősorban az európai piacra. A mintegy 146 milliárd forintos beruházással megépülő Apollo gumigyár a tervek szerint 975 új munkahelyet teremt.

Kiemelt Partnereink