Beszállítók Az Allison váltóiban bíznak a törökök is

Az Allison váltóiban bíznak a törökök is

autopro.hu | 2015.07.28 10:18

Az Allison váltóiban bíznak a törökök is

Törökország nyolcadik legnagyobb városa, Sanliurfa nemrégiben 18 darab, Allison váltóval felszerelt TCV Karat Diesel busszal erősítette flottáját. Minthogy naponta 165 ezer utast szállítanak helyközi vonalakon, 2014 elején 25 darab Allison váltós TCV Karat Diesel buszt vásárolt, majd úgy döntött, tovább bővíti ezt a flottát.

Hirdetés

A város 280 busszal látja el a közösségi közlekedési szolgáltatást, beleértve azt a 18 új Karat típusú Diesel buszt, melyet nemrégiben vehettek át. A török – tehát hazai gyártó - által készített TCV buszokkal együtt Sanliurfának már 43 Allison automata váltóval felszerelt járműve van.

Az első 25 Allison-váltós busz már vagy egy éve fut, mindegyik 40-50 000 kilométer közötti távot teljesített útviszonyoktól függően.

Az automata-váltós TCV buszok hat, egyenként átlagosan 25 kilométer hosszú, különböző útvonalon teljesítenek szolgálatot. A körökön belül mintegy 60 megálló van, a járműveknek pedig minden nap 15-20 kört kell megtenniük.

A buszok mindegyike naponta ezerszer áll meg, hogy utasokat vegyen fel. Ilyen komoly terhelés magas karbantartási költségeket eredményez a manuális váltóval felszerelt járművek esetében, leginkább a kuplung, a fékek és a hajtáslánc kopása miatt. A megemelkedő karbantartási igény mellett a kieső idő is jelentős, amit a buszok szervizben kénytelenek tölteni. Az Allison automata váltókkal kiküszöbölhető a költséges kuplung-javítás, csökkennek a karbantartási költségek és jelentősen növelhető a buszok munkában töltött ideje.

A most beszerzett 18 új busz, melyet Allison T280 automata sebességváltóval és retarderrel is felszereltek, 97 utast szállít. Hat előre- és egy hátrameneti sebességgel az Allison T280R-t innovatív elektromos vezérléssel is felszerelték, mely összehangolja az üzemanyag-hatékonyságot, a biztonságot és a kényelmet az ülő- és az álló utasok számára is. A sofőrök az útra koncentrálhatnak, kevésbé kimerültek, hiszen a sebességváltással nem kell törődniük.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink