Beszállítók Autóipari cégeket díjaztak

Autóipari cégeket díjaztak

Biró Csongor | 2015.01.28 10:01

Autóipari cégeket díjaztak

A 25 éve alapított IIASA-Shiba-díjat idén több autóipari vállalat is átvehette, többek között a Continental Automotive Hungary, az SMR Bt. és a Hajdu Autotechnika.

Hirdetés

Az IIASA-Shiba-díjat olyan ipari, egészségügyi, oktatási, közigazgatási, szolgáltató csoportoknak, szervezeteknek ítélik oda, melyek a minőségfejlesztés gyakorlatában kiemelkedő eredményeket mutattak fel, egyedi módszerek és megoldások alkalmazásával értek el sikereket.

Shoji Shiba professzor, Glattfelder Béla államtitkár és Asbóth Tibor a díjat odaítélő grémium tagja

A díjat azóta közel 160 pályázó nyerte el, több szervezet a Shiba-díj megnyerését követően sikerrel pályázott a Nemzeti Minőségi Díjra és az Európai Kiválóság Díjra is, melyek csak 5 évvel később indultak útjukra. A Shiba-díj korábban csak az ipari és szolgáltató szervek számára volt elérhető, napjainkig ez teljesen kibővült. Ma már egészségügyi, oktatásügyi, közszolgáltató szervek is pályázhatnak a díjra. Ez a lehetőség újabb ágazatokban indította útjára a TQM elveinek, módszereinek bevezetését Magyarországon.

Idén összesen tizenöt magyar cég, szervezet és csoport nyerte el az IIASA-Shiba-díjat, köztük számos autóiparban is érdekelt vállalkozás.

Az ipari szféra díjazottai szervezeti kategóriában:
- Continental Automotive Hungary Kft. (Veszprém)
- SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt. (Mosonmagyaróvár)
- Robert Bosch Power Tool Kft.(Miskolc)

Az ipari szféra díjazottai csoport kategóriában:
- Kienle+Spiess Hungary Kft.(Tokod)
- Fiers Mechanika Kft.(Szabadbattyán), Giga 2003 Kft. (Székesfehérvár), Hajdu Autotechnika Zrt (Téglás) (közös pályázat formájában)

Shoji Shiba

Shoji Shiba professzor 1987-ben ajánlotta fel a kilenc hetes tanácsadói munkája tiszteletdíját, melyből 1989-ben megalapította az akkori Ipari Minisztériummal és a Nemzetközi Rendszerelemzési Intézettel (IIASA – International Institute for Applied System Analysis) közösen a IIASA-Shiba Díjat Magyarországon. A díj azon vállalkozások, csoportok és egyének részére jött létre, akik a minőségfejlesztés (TQM) bevezetésében eredményeket értek el. A díj megalapításával egy időben Shiba professzor elindított az úton a TQM-szemlélet és módszerek megtanításával több száz vezetőt, és ez a tudás volt az alapja sok ma is sikerrel működő tanácsadó szervezetnek. Shoji Shiba professzor nemzetközileg elismert minőségmenedzsment és szervezetfejlesztési guru, a Japán Tsukuba Egyetem és a bostoni MIT Egyetem professzora. Munkája során számos nyugat-európai országban, köztük Svédországban, Franciaországban, Írországban és Olaszországban vett részt különböző nemzeti szintű minőségfejlesztési koncepciók kidolgozásában és megvalósításában. Munkássága nem korlátozódott Japánra és Európára, könyvei és munkái révén az USA-ban és Ázsia szerte is elismert szakemberré vált.

Kiemelt Partnereink