Beszállítók Apollo: sürgősen kell a munkaerő

Apollo: sürgősen kell a munkaerő

MTI | 2016.01.25 15:50

Apollo: sürgősen kell a munkaerő

A gyöngyöshalászi gyár 2017 első negyedévében kezdi meg a termelést. Az idő sürget, ezért idén szeptembertől abroncsgyártó és gumiipari technikus képzések indulnak a hevesi Eötvös József Református Oktatási Központban (EJROK). A gyakorlati helyet duális képzés keretein belül az Apollo Tyres gyár biztosítja.

Hirdetés

Versenyképes szakmát szerezhetnek azok a fiatalok, akik februárban az EJROK képzéseire jelentkeznek. Az induló szakok naprakész műszaki ismereteket adnak az itt végzett fiataloknak, a gyakorlati idejüket pedig az Apollo Tyres legmodernebb, gyöngyöshalászi üzemében fogják tölteni, amely 2017 első negyedévében már megkezdi a termelést. Az abroncsgyártó 3 éves szakiskolai képzés, amelyben a gumiabroncsgyártás valamennyi részfolyamatát megismerheti a tanuló, a gumikeverék készítésétől a vulkanizáláson át a minőségellenőrzésig. A gumiipari technikus 4+1 éves képzés, amely érettségit és emelt szintű szakképesítést is ad. Az itt végzett diákok széles körű elméleti és gyakorlati ismereteket szereznek az alapanyagokról és a gyártási technológiákról, ami akár fejlesztési feladatok megvalósítására és üzemek középvezetésére is alkalmassá teszi őket.

Megnyitása után az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyára évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 ezer busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani az európai piacra, több száz embernek biztosítva munkalehetőséget a régióban.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink