Beszállítók Alumíniumhabban látják a jövőt Miskolcon

Alumíniumhabban látják a jövőt Miskolcon

MTI/autopro.hu | 2016.04.25 16:05

Alumíniumhabban látják a jövőt Miskolcon

Elkészült az Aluinvent új, félmilliárd forintból megépült üzeme. Az ipari innovációs díjas, környezetbarát építőipari paneleket gyártó társaság új gyártósora évente ezer tonna különleges terméket állít elő.

Hirdetés

Az Aluinvent Zrt. az alumíniumhabot új anyagként vezeti be a piacra és együttműködik azokkal a társaságokkal és végtermékgyártókkal, akik fantáziát látnak ebben a termékben. A felsőzsolcai ipari parkban működő cég az építőipari burkoló és hangszigetelő elemek és a dizájn termékek gyártásának elősegítésére fókuszál, ugyanakkor a cég a gyártástechnológián kívül kidolgozott egy alumíniumhab hőkezelési technológiát is, amellyel megduplázható az alumíniumhabok szilárdsága.

Dr. Babcsán Norbert, a cég alelnöke és technológiai igazgatója

A Norvég Alap több mint 360 millió forintos támogatásával megvalósult beruházásnak köszönhetően a cég tizenhét embert alkalmaz, a teljes kapacitással működő gyártósor pedig három műszakban mintegy 40 dolgozót foglalkoztat majd.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a 2014-ben 26,1 millió forint árbevételt elérő Aluinvent célja, hogy a magyar alumínium ipar innovációs kompetencia-centrumaként működjön.

Az alumíniumhab ultrakönnyű fém, jó energiaelnyelő képességű, nagy fajlagos szilárdságú, jól megmunkálható, önthető és hegeszthető. Az üzemben készült fémhabokat már eddig is sikerrel használták az ipar különböző területein, így például robbanóanyag szállító konténer energiaelnyelő falaként, belsőépítészetben bútorok készítésére, és kültéri burkolatként. Az új anyag áttörést hozhat például az építőipar, a design, a gépgyártás és a védelmi, biztonságtechnikai ipar területén.
Hirdetés

Kiemelt Partnereink