Beszállítók A magyar határtól pár kilométerre fog lengéscsillapítókat gyártani a ZF

A magyar határtól pár kilométerre fog lengéscsillapítókat gyártani a ZF

autopro.hu/P.M. | 2016.12.19 09:33

A magyar határtól pár kilométerre fog lengéscsillapítókat gyártani a ZF

A ZF Slovakia Rt. új gyártóüzem létesítését tervezi Ipolyságon, ahol lengéscsillapítókat fognak gyártani az autóipar részére. A gyárban 450 munkahelyet alakítanak ki. Az üzem építését a jövő év tavaszán akarja elkezdeni a beruházó és 2017 szeptemberére tervezi a befejezését. A tervezett költségek 12,5 millió euróra rúgnak. Jelenleg a projekt környezeti hatástanulmányának értékelése zajlik.

Hirdetés

A ZF Slovakia Rt. 140 féle lengéscsillapító összeszereltetését tervezi a leendő üzemben. A hozzájuk szükséges összes alkatrészt Németországból fogják behozni. Hasonló gyártóüzemet építtet a cég a közeli lévai ipari parkban is. A ZF Slovakia személygépkocsikhoz állít elő lengéscsillapítókat, záró gömbcsuklókat és az autók első tengelyéhez stabilizátorokat. A beruházó jelenleg Németországban állíttatja elő termékeit a BMW, a VW, a Volvo, az AM és a PSA autógyártó cégek számára.

A bumm.sk azt írja, az ZF Slovakia választása azért esett a Na vŕšku elnevezésű lokalitásban található ipolysági ipari parkra, mert rendkívül kedvezőnek találta az ott található telekárakat, az ingatlanokról elérhető az összes infrastrukturális hálózat és aránylag rendezettek a tulajdonviszonyok is. Továbbá nem elhanyagolható tényező a már működő szlovákiai autógyárak expanziója és a terület más megrendelők számára is kedvező fekvése, valamint az épülő nyitrai autógyár is. A nagy mértékű munkanélküliséggel és minimális szabad munkahelyekkel sújtott város számára nagy előnyt jelent majd ez a munkahelyteremtő beruházás.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink