Beszállítók A Thyssenkrupp megveszi az Ib Andresen magyar vállalatát

A Thyssenkrupp megveszi az Ib Andresen magyar vállalatát

MTI/autopro.hu | 2016.02.26 13:19

A Thyssenkrupp megveszi az Ib Andresen magyar vállalatát

Szakportálunk a közelmúltban bejárta az acélipari szolgáltató gönyűi telephelyét, amely ezennel gazdát cserél.

Hirdetés

Engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy a ThyssenKrupp Ferroglobus Kereskedelmi Zrt. közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen az Ib Andresen Industri Magyarország Acélmegmunkáló Központ Kft. felett.

Az Ib Andresen gyártócsarnoka, belülről

Az Ib Andresen Industri Magyarország Acélmegmunkáló Központ Kft. az IAI Holding AS vállalkozás-csoportjába tartozó piaci szereplő, amely acéltekercs-hasítási és precíziós acéltekercs-darabolási tevékenységet végez. 2014 elején ellátogattunk a telephelyre, és alaposan bemutattuk az ott zajló tevékenységet.

A ThyssenKrupp Ferroglobus Kereskedelmi Zrt. acél, acélötvözetek, szerszámacél, könnyűfémek, nem vas fémek és műanyagok forgalmazását végzi. A ThyssenKrupphoz kapcsolódik a hét legnagyobb volumenű hazai járműipari bejelentése: 33 milliárdos beruházás révén 500 új munkahelyet teremtenek Jászfényszarun.

Az Ib Andresen Industri gönyűi telephelye
Nézze végig a gőnyűi üzemben készült galériánk képeit!

A versenyhivatal megállapította, hogy a társaságnak és a ThyssenKrupp-csoportnak az összefonódással érintett piacokon külön-külön és együttesen fennálló részesedései sem érik el azt a mértéket, amelyek káros versenyhatások jelentkezését tennék valószínűvé, ezért engedélyezték az összefonódást.

Kiemelt Partnereink