Beszállítók A Graboplast kinőtte az európai piacot

A Graboplast kinőtte az európai piacot

MTI | 2016.02.04 14:57

A Graboplast kinőtte az európai piacot

21 ezer autóbusznyi járműpadlót gyártott a cég tavaly, 18 milliárdos árbevételt értek el. Ezúttal új gyárat avattak Tatabányán, ahol prémium műpadlók készülnek majd.

Hirdetés

Jancsó Péter, a Graboplast Zrt. elnök-vezérigazgatója a rendezvényen elmondta, a vállalat termékei megtalálhatók a sanghaji és a riói metrókocsikban, a Stadler motorvonatokban és a Combino villamosokban.

A most átadott Grabo Design Padlógyárban új technológiával előállított, különleges padlóburkolók készülnek, melyek piaca világszerte 10 százalék feletti növekedést mutat. A luxus minőségű padlóknál (Luxury Vinyl Tile-LVT) a műanyag alapú felületek valósághű megjelenésűek lehetnek.

Az eseményen megjelent Orbán Viktor miniszterelnök is. A kép jobb szélén Jancsó Péter, balra Veres Tibor, a Wallis Zrt. elnöke (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

A tatabányai beruházásnak köszönhetően a Graboplast az irányfüggetlen homogén padlók előállítására is alkalmassá válik.

A Graboplast fennállásának 110 éve alatt Közép-Európa vezető speciális padlógyártó vállalatává fejlődött. A magyar tulajdonban lévő, győri székhelyű társaság 2015-ben 18 milliárd forint árbevételt ért el, az összeg több mint 90 százaléka exportpiacokról származott. A cég összesen több mint 600 ember foglalkoztat.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink